27.1.2019

Asterit, Aster

Kiinanastereita olen kasvattanut useampana vuonna. Olikohan viime vai toissa keväänä ettei siemenet itäneet ollenkaan ja luin useammalla olleen samoja ongelmia. Kumma juttu!
Yleensä nämä ovat ovat helppoja ja varmoja kasvatettavia. Lajikkeita löytyy varmasti jokaisen makuun. On korkeampaa, matalampaa ja kukkien muodoissa on eroja.
Värit on niin minun mieluisia 💜💚
Nuppukin on kaunisTaimia toissa keväältä. Tänä vuonna taas laitan, siemenet on jo valmiina :)


Asterit ovat loppukesän upeita väriläiskiä esim. perennojen joukossa ja aukkopaikoissa. Jo muutama kukka antaa mukavasti väriä. Olen käyttänyt näitä myös ruukkuistutuksissa.


Nämä taisi olla jotain pikkukukkaisia....

Mitä kokemuksia sinulla on astereista? 
Arvaas miten kävi, rupesin etsiin noita eri asterilajikkeita ja eksyin siemenmyynti sivuille. Tuli sitten tilattua siemeniä, kylläkin jotain ihan muuta kuin astereita 😂 😂

31 kommenttia:

 1. Astereista tykkään kovin! Ennen oli sellainen hapsumainen kamelinkurjensulka-asteri, sellainen hapsumainen - ihana. Voisinkohan taas laittaa siemenet multaan! Kauniit ja kestävät kukat, maljakossakin! Mukavaa alkavaa viikkoa Maatuska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Saila. No ilman muuta astereita tulemaan taas tänä keväänä, on ne niin ihania ja kestäviä:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kuten niin moni muukin kukka. Harva kukka taitaa loppujen lopuksi olla oikeasti ruma ?!

   Poista
 3. Suloisia astereita. Kerran olen kasvattanut kiinanastereita, mutta väriseos ei ollut mieleeni. Kuvissasi olevat palluramaiset asterit houkuttelevat kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tästä muodosta ja näistä väreistä eniten.

   Poista
 4. Juuri suunnittelin kevään kylvölistaa ja asterit tuli sinne kirjattua. Kuvissa ne ovat eksoottisen värikkäitä. Mukavaa tammikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Pirkko! Astereita tarvitaan :) Enää pari päivää ja tammikuu on lusittu ;)

   Poista
 5. Kiinanasterit ovat minunkin suosikkejani. Kestävät leikkona tosi hyvin maljakossa ja ilostuttavat näin pitkään. Viime kesänä kasvatus epäonnistui täysin. Syykin on kyllä selvillä. Olimme lähes kuukauden kesämökillä ja asterit jäivät täysin kastelutta. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei taimet eikä varsinkaan kylvökset kestä kotoa poissaoloa kovin pitkään. Rajoittaahan se elämistä vähän, mutta kukkaloisto palkitsee :)

   Poista
 6. Olinkin juuri tulossa katsomaan olisiko sinulla kesäkukkaideoita täällä ja kiitos, heti löytyi :) Ihania nuo asterit. Miksen ole saanut niitä onnistumaan, eikö ruukussa pysty kovin hyvin kasvattamaan?? Olisivat niin nättejä maljakossa. Äidilläni kyllä onnistuu eli ei voi olla sukuvika, heh. Odotan sitten sinun astereitasi kieli pitkällä täällä. Onneksi on netti ja kukkakuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs sattui. Nyt onkin paras aika jakaa näitä kuvia ja villiinnyttää muutkin :D
   Kasvatin yks kesä ihan ruukussa muiden kukkien seassa ja ihan hyvin menestyivät. Mikäs sun astereita mahto vaivata?? Aina ei onnistu, vaikka tekis mitä. Yks vuosi ei yhtään siementä itäny, että semmosta tämä joskus on.

   Poista
 7. Muutama vuosi sitten kasvatin astereita ja voi mikä väriloisto oli syksyllä ison kiven kupeessa. Ihana kukka, mutta aika monimutkainen kasvatettava. Pari kevättä minullakin meni, ettei idätys tai taimien kasvuunlähtö onnistunut. Panaan isolla joukolla asterin idätys ja kasvatus tänä keväänä kokeiluun ja verrataan kokemuksia. ps. puutarhablogini Mummukan jutustelua on vielä talvilevolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriloisto palkitsee kasvattajan vaivat, vaikka asteri ei ole sieltä hankalimmasta päästä. Miksi asterien kasvatus tuntui sinusta monimutkaiselta, koulimisen takiako?
   KAnnatan ajatusta, nyt vaan muutkin kokeilemaan astereita ja toivottavasti hankitte monenlaisia siemeniä. Olis tosiaan kiva nähdä minkälaisia muut kasvatti ja miten onnistui.

   Poista
 8. Ihanat asterit! Non ollu ensimmäästen taimikasvatuskokeelujeni kohteena. Muutamina vuasina oon jaellu niitä sukulaasillekki, ku koko pussin siämeniä taisin kipata multihin. Joskus onnistuu, joskus ei. Hetken oli taukua, mutta vuasi sitte taas kasvatin. Ihanan färisiä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne, meinaavat vaan jostain syystä välillä unohtua laittaa, sitten loppukesällä ihmettelen miksei mulla ole yhtään asteria kasvamassa?
   Kasvattaminen onkin siitä jännää puuhaa, kun ikinä et tiedä onnistuuko. Joskus (tai oikeastaan aika useinki) ne puolihuolimattomasti koulitut ja hoidetut taimet on parhaita. Niitä joita vaalii ku silmäteräänsä, saattavat kupsahtaa, mutta silloin on melko varmasti asialla pikkuöttiset.

   Poista
 9. Noita olen ihastellut ja vannonut, että vielä joskus kokeilen kasvattamistakin. Olisivat ihania kukkakimpuissa. Tänä vuonna on toiset suunnitelmat, mutta ehkä pitää laittaa ensi vuonna kokeiltavaksi nuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos et tänä vuonna saa mahtumaan kasvusuunnitelmiin niin ens vuonna sitte. Nämä on niin ihania elokuussa kukkiessaan.

   Poista
 10. Ihanat asterit. Kylyvetään tuas tänäkevväänä. Kestäviä maljakossa ja nuo vahvat värit. Syksypuolella ehoton kukkapenkissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tehhään :) Mulla on viime vuotisia vai olisko toissavuotisia siemeniä, mahtavat nyt itää. Pussissa on viim. myyntivuosi 2020, luotetaan siihen.

   Poista
 11. En ole koskaan kasvattanut astereita ostanut olen torilta monta kertaa . Aivan ihania kesäkukkia. Vai tuli tilattua ihan muuta. Näin voi käydä joskus jopa joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä jos kokeilisit tänä keväänä?
   Joo, astereiden siemeniä oli jo valmiina, ja muut kukat kuiskivat nyt korviin :D

   Poista
 12. Eipä ole itselläni kokemusta, mutta upean värisiä nuo sinun ovat!

  VastaaPoista
 13. Upeat asterit! Minä kasvatin niitä ensimmäistä kertaa viime kesänä ja ihastuin niihin ikihyviksi. Oikein hyvää helmikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, kiva kuulla. Tuleeko tämän vuoden kasvatuksiin myös?

   Poista
 14. Onneksi olkoon, voitit blogini arvonnassa: http://parasta-aikaani.blogspot.com/2019/02/kasvien-paras-talvisuoja-ja-arvonnan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun ilmoitit täälläkin, huomasin blogistasi ja kävin laittamassa jo osoitteni. Olipa kiva voitto :D

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!