5.7.2019

Blogisiivousta, lukulistan päivitystä ym.

Tässä tulee vähän yleistä lätinää blogin ylläpidosta, kaikkea tämä kipeä polvi teettää!! Joutuu liikaa istua koneella, kun ehtii tämmösiä miettiä. En todellakaan ole oikea henkilö neuvomaan blogin pidossa, mutta joku pikku vinkki voi löytyä tekstistä.
Blogi tarvitsee mielestäni aika ajoin päivitystä ja siivousta, ainakin itse teen sitä. Oletkin jo ehkä huomannut kuvakkeeni muuttuneen, sekin on yksi tapa uudistua. Kaikki tosin eivät halua muuttaa kuvaketta ja sekin on ihan ok. Siitähän muut tunnistavat sinut helposti.

Useimmat vaihtavat ainakin jossain vaiheessa näkymän taustaa, fonttia, kuvia ym.  Sekin on makuasia tekeekö niin. Jotkut haluavat bloginsa säilyvän vuodesta toiseen samanlaisena tai sitten ei jaksa rueta värkkäämään muokkauksen kanssa, ehkä peläten tyrivänsä jotenkin. No pikkasen tarvitaan viitseliäisyyttä ja aikaakin sen tekemiseen, mutta ylipääsemättömän vaikeaa se ei ole.
Jos tuntuu että esim. kuvaleveydet on liian pienet/suuret, niitä voi muokata ulkoasu kohdasta, joka löytyy yleensä tuolta sivun yläosasta. Sieltä vain rohkeasti kokeilemaan :)
Mitäs siivous sitten tarkoittaa? Minun tapauksessani ainakin sitä, että  tarkistan vuosittain seuraamieni blogien luettelon ja jos huomaan blogissa olevan yli vuoden takaa viimeisin  päivitys, poistan sen lukulistalta. Saattaa kuulostaa pahalta, mutta aktiivisia blogejakin löytyy pilvin pimein seurattavaksi.

Etsin itselleni uutta seurattavaa/luettavaa muiden blogilistojen kautta, kuten varmaan moni muutkin. Olen huomannut näissä jopa useamman vuoden takaisia päivityksiä edellisen kerran. Joskus mietin miksi ne siellä roikkuvat, mutta ehkä niillä on jokin muu tarkoitus, ei haluta poistaa tunnesyistä ...
Punainen ritarinkannus
Blogien tilannetta kannattaa tosiaan seurata. Joskus blogi on poistettu julkisesta luvusta, tällöin poistan sen sen tuolta lukulistan kautta. Helppoa ja nopeaa.
Jos joku haluaa sen tehdä, eikä tiedä miten, niin onnistuu näin: painat ensin tuota yläkulmassa olevaa -kuvaketta. Esiin tulee luettelo, josta löytyy  Lukemisto. Sitä painamalla pääset näkymään, jossa lukee Lukemani blogit ja vieressä on kynän kuva. Kynää klikkaamalla pääset poistamaan haluamasi blogit. (Kannattaa tehdä listaus poistettavista blogeista etukäteen, siellä ei näe  päivitystietoja ym.)

Mietin jo näitä omia horinoita, että poistanko koko päivityksen, mutta antaa mennä. Ehkä tästä oli hyötyä jollekin. Toivottavasti kukaan ei sentään pahoittanut mieltänsä.....
Uskolliset pihaseuralaiset :)

Hyvää viikonloppua anyway! Mulla menee melkein pirtissä olemiseksi. Jus ja just kärsii kävellä sen verran että saa amppelit ja ruukut kasteltua terassilla ja kuistilla. ÄRSYTTÄÄ!! Kävin tänään taas jäsenkorjauksessa, vähän auttoi.
22 kommenttia:

 1. Toivotaan, että jalkasi tervehtyy nopsaan! Kyllä, minä(kin) siivoilen blogia sekä vaihtelen taustaväriä ja bannerikuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista, tänään kävin hierojalla ja jäsenkorjaajalla. Kivahan se on välillä vaihtaa ilmettä :)

   Poista
 2. Siivousta tulee tehtyä aika harvoin, vaikka se olisi kyllä tarpeellista. Blogipohjaa en ole vaihtanut vuosien varrella varmaan, kuin kerran. En itse ole kokenut tarpeelliseksi, mutta lukijat saattavat olla ihan toista mieltä.
  Oikein mukavaa viikonloppua ja pikaista paranemista sinulle. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista. Hieman parempana, mutta pihalle ei oo asiaa...vieläkään. Pinna alkaa kiristyä.
   En muista miten silloin alussa vaihtelin taustaa ym, sitä kai haki vähän ulkomuotoa blogilleen ja kauan minulla olikin melkein musta pohja, nyt tämä kellertävä tausta ollu jonkin aikaa.

   Poista
 3. Minäkin siivoilen blogia, mutta nykyisin aika harvoin, koska opiskelu vie ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen tavallaan ja miten itselle parhaaksi sopii. Näinhän se on :)

   Poista
 4. Pikaista paranemista. Hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista. Viikonloppu meni tupasalla tv katsellen ja äänikirjaa kuunnellen. Ei kärsinyt kävellä.

   Poista
 5. Ihan hyviä vinkkejä, joita pitänee toteuttaa kun taas ehtii istua koneen äärellä. Ulkoasun muutoksissa pelottaa, että ulkoasu menee kehnompaan suuntaan, joten ei ole tullut aloitettua. Bannerin vaihdan useamman kerran vuodessa kuitenkin.

  Toivotan lempeää paranemista jalallesi mahdollisimman pikaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista. Mulla on nyt ollu liikaakin aikaa tehdä kaikkea "joutavaa" kun istuminen on päätyönä. Ulos tekis mieli, mutta ei pääsee kun yhdelle kukkapenkille kerrallaan känkkäsemään ja "kiireesti" takaisin.
   Onneksi voi aina muuttaa takaisin, ulkoasua meinaan, jos tulee omasta mielestä huono. Vain todella harvoin törmää blogiin joka on epämielyttävä katsella ja silloinkin lähinnä on kyse vaikeasti luettavasta fontista.

   Poista
 6. Silloin tällöin tulee tehtyä päivitystä. Paranemista sinulle ja aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista. Silloin tällöin onkin sopiva tahti ;)

   Poista
 7. Ikävää, että polvesi vaivaa. Toivottavasti tervehtyy pian. Blogin siivoilua ja ulkoasun muuttamista tulee tehtyä silloin tällöin. Yleensä olen ollut muutoksiini ihan tyytyväinen, mutta tähän oman kuvakkeeni (tai mikä nyt onkaan oikealta nimeltä) vaihtoon en ole tyytyväinen. Kuva ei vain toimi näin pienenä, mutta jotenkin onnistuin sähläämään niin paljon kuvaa vaihtaessani, että annoin olla, kun en ollut täysin tyytyväinen entiseenkään kuvaan. Katsotaan, jos joskus tulee täydellinen kuva vastaan, niin tappelen sitten sen vaihtamisen kanssa. Minä olen poistanut myös omalta lukulistaltani sellaisia blogeja, jotka eivät tee "kunnollisia" postauksia tai eivät vastaa heidän postauksiinsa tulleisiin kommentteihin. Kunnolliset postaukset sisältävät mielestäni muutakin kuin pari kuvaa ja rivin tekstiä. Jokaisella on oma tyylinsä blogata ja omat lukumieltymyksensä ja se kaikille suotakoon. Minua ei sinällään haittaa toisten blogeissa olevat vuosia vanhat blogit, sillä välillä niistäkin löytyy vaikka miten hienoja juttuja katseltavaksi. Ehkä siksi ovatkin siellä listalla :) Mukavaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista. Pikkasen parempaan suuntaan ollaan menossa, mutta ei vieläkään saa edes huushollijuttuja tehtyä. Kyllä alkaa ottaa luonnon päälle tämä istuminen ja tv:n tuijottelu. Kaikki sarjat ym. on kohta katsottu mikä kiinnostaa :D

   Poista
  2. Hiirikin reistaa. Totta, kunnon postauksia on mukava katsoa/lukea, mutta kieltämättä hirveen pitkät maraton kirjoittelut jäävät joskus lukematta, ellei aihe ole itselle tärkeä. Sellaseen ei tunnu olevan aikaa, kun "pitäisi" ehtiä muidenkin blogeissa edes piipahtamaan. Tuo on totta, että vanhoistakin blogeista löytyy paljon antoisaa luettavaa!

   Poista
 8. Siivousta kannattaa välillä tehdä omien mieltymysten mukaan. Yläbanneria vaihdan muutaman kerran vuodessa. Kannattaa myös ottaa omasta blogista varmuuskopiot, sillä taatusti harmittaa, jos koko materiaali katoaa bittiavaruuteen. Varmuuskopiot voi ottaa asetusten kautta.
  Pikaista paranemista jalallesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista. Varmuuskopiointi jää liian vähälle, vaikka sitä välillä teenkin. Ottas pikkusen pattiin jos kaikki häviäis...Tuo oli hyvä muistutus!

   Poista
 9. Harvoon teen plokin ulukoosehen ilimeesehen muutoksia. Nykki pitääs vaihtaa uus bannerikuva jo kovaa kyyttiä. Uusia plokia olis pilivinpimeen, mutta aika varovaasesti niitä otan lukulistalle. Haluaasisin niitä keriitä lukemahanki, ku nämä entisekki meinaa jäärä liian vähälle huamiolle. Teilläki on ollu täs välis häät, onnia! Toivottavasti polovi toipuu pia!

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia toivotuksista :) Tässä mennä känkkästään, hieronnassa kävin tänään, jos jalkojen lihakset alkais antaa periksi ja polvetkin toipuis. Kireet lihakset vetää jänteitä polvissa "pois paikoiltaan"
  Tuota banneria en oo ikinä tehny. Joskus koetin ehtiä ohjeita miten se tehdään, enää en edes muista miten tapahtuis. Siihen on vissiin joku oma ohjelma??
  Paljon olis kivaa kateltavaa, kun vaan ehtis kaikkeen!

  VastaaPoista
 11. Ihan kiva kun joku patistelee poistamaan blogeja, joita ei ole enää olemassakaan. Harvoin tulee käytyä katsomassa, hyvä kun etsii niiden nimet ensin.
  Sulla on niin kaunis ja kukkaisa blogi, ettei kaipaakaan bannerikuvaa. Ite koetan sitä vaihtaa joka kuukausi, ihan kuvana vaan. Sen kummemmin en sitä Tee :)

  VastaaPoista
 12. Hei herra ja rouva.
  Mikä on projektisi?
  Sinulla on vaikeuksia kehittää tai aloittaa projekti. Sinulla on hyvä aloite, mutta pankki kieltäytyi saamasta lainaa. Vakavat ihmiset, jotka joutuvat lainaamaan rahaa loogisesta syystä, älä viivytä projektisi valmistumista. Ota vastaan nopea ja taattu lainatarjous 72 tunnissa. Älä epäröi ottaa yhteyttä saadaksesi lisätietoja, niin olet täysin tyytyväinen.

  Sähköposti: georges.matvinc@gmail.com
  WhastApp: +33756924191

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!