26.2.2021

Kylvökset kasvaa🌱🌱

Tänään on ollut oikein keväinen päivä. Aurinko paistoi heti aamusta 🌞 ja lumia on tullut rytinällä katoilta. 

Ensimmäiset kylvökset ovat jo hyvässä vauhdissa ja kasvun ihmettä seurataan yhtä innolla, kuin lukuisina muina vuosina. Aina se on yhtä vaikuttavaa ja ihmeellistä💚

NIITTYSALVIAN siemenet olen ostanut netistä ja niiden sanottiin itävän hitaasti ja epäsäännöllisesti. Minusta nämä iti hyvin ja kasvukin oli nopeaa, koska on koulittu n. 3 viikon päästä kylvöstä. Kuva tältä päivältä.

KIRJOPEIPPI eli VÄRINOKKONEN, en muista tämän lajia, ostin siemeniä netistä yksityiseltä. Tähän pitäisi tulla tummaa aika paljon.

KIRJOPEIPPI Chocolade Symphonyn siemenet itivät hyvin ja näistä on tulossa hyvin taimia. Mietin vaan, että pitäiskö nämä pilleröidyistä siemenistä kasvaneet koulia yksitellen vai ryppäänä?

LUMIHIUTALEET ovat myös itäneet hyvällä prosentilla. Valkoisia oli vain 5 pilleriä, yksi on heikossa hapessa. Vaaleanpunaisista iti kaikki 10 pilleriä ja ne ovat ehdottomasti terhakoimmat taimet näistä. Sinililat pienimpiä, mutta itivät kumminkin.

BASILIKAT ovat hyvässä kasvussa ja kunhan vähän vielä kasvavat, koulin ne. Pitäisi tehdä pian II kylvös, että riittää. Lapsenlapset syö näitä hulluna suoraan purkeista :D

KEIJUNMEKOT on ryöpsähtäneet kasvuun, vaikka en ole lannoittanut vielä yhtään. Nämä on pienissä n. 4-5 cm ruukuissa, odottavat isompiin koulimista.


Hei, mites teidän taimikasvatukset edistyvät? 
Ensi kuussahan vasta alkaa suurimmaksi osaksi kylvöt ja kasvatukset.

IHANAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE 💚💛


23 kommenttia:

 1. Kasvun ihmeen seuraaminen on aina yhtä mielenkiintoista ja sinulla niitä ihmeitä näyttää siellä olevan jo oikein mukavasti! Ihastelin keijunmekkojasi, ovat jo kerrassaan suuria! Minä kylvin omani liian myöhään vasta 6.2. ja sen huomaa (vasta sirkkalehdet näkyvissä).
  Kiitos basilikan vinkistä. Meinasin kylvää basilikat vasta maaliskuussa, mutta voisihan niitä syödä jo aikaisemminkin!
  Tänään oli tosiaan niin keväinen sää, tosin sohjo on mahdotonta ja toisin paikoin on niin liukasta. Mutta kevättä kohti!
  Kylvöjä on tehty ja taimivauvoja hoidellaan. Maaliskuussa homma saa lisää kierroksia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, joka kevät se vaan yllättää samalla lailla :)
   Tänään koulin osan taimista ja kylvin uusia. Mihin mä joudun niiden kanssa TAAS? :D

   Poista
 2. Nopia tosiaan tua salavia. Tuuhiemmathan taimista tuloo, jos ryppähänä kasvattaa. Niin ainaki luulis, jos viälä ovat kaikki samaa färiäki. Hups, sun keijunmekkoja. Mullon pistokkahat likimain tuan näköösiä. Siämenistä kasvanehet (kylyvö 21.1) tyäntäävät vasta ensimmäästä oikiaa lehtiparia. Kummasti tämä taimikasvatus on saanu meikälääsenki pauloohinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään meni taas uusia sortteja multiin ja koulin edellisiä. Hullun hommaa, mutta niin äärettömän mukavaa. Mietin jo mihin kaikki mahtuu ja osa vielä kylvämättäkin :D

   Poista
 3. Pikkuhiljaa on aloitettu! Pelargoniat olivat iloinen yllätys, itivät kolmessa päivässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargonin kasvatuksesta tykkään. Hyvät napakat taimet ja todella helppo kasvattaa. Tänä vuonna jätin väliin ja kasvatan vaihteeksi muuta tilalle.

   Poista
 4. Sinullahan on kaikki jo hyvässä kasvussa! Minä vasta aloittelen viikonloppuna ensimmäisten koulimista. Ensi kuussa onkin sitten paljon kaikenlaista kylvämistä. Kivoja hetkiä tulossa :) Mukavaa helmikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii ja tämä maaliskuu onkin varmaan pääasiallinen kylvökuu monille siemenille. Tänään meni multiin kirjosalviaa, leimurakkautta ja ainakin värillistä sainkärsämöä :)

   Poista
 5. Onpa todella hyvännäköisiä taimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kelpo taimia ovat toistaiseksi ja nyt jo tuosta kasvaneetkin. Uusia laitoin multiin tänään, mites siellä?

   Poista
 6. Hvinvoivia taimia! Minulla on myös värinokkos-pussukka, pitääkin muistaa kylvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värinokkoset on itäneet ja kasvaneet hyvin. Onneksi tuli noin puolet tummalehtisiä, näkee jo nyt pikkutaimista. Ajattelin yhdistää vanilla sammarin kanssa, saattas tulla kiva.

   Poista
 7. Hienoja kylvöksiä - mietin juuri, että olenko jo myöhässä värinokkosen kanssa, kun se on vielä kylvämättä?! Kaupan minipaprikoista kuivasin siemenet ja kylvin, itivät hyvin ja olen juuri koulinut ne isompiin purkkeihin. Toinenkin testi kaupan kasveista on menossa eli mangon siemen on itänyt ja pääsee kohta purkkiin kasvamaan. Hauska kokeilla yhtä ja toista, mutta tomaatin taimet ostan aina valmiina.
  Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin kivat kokeilut meneillään. Monet kasvattaa tomaatitkin leikkaamalla viipaleen ja laittamalla multiin.
   Kiitos samoin sinulle :)

   Poista
 8. Erittäin hyvännäköisiä pikkutaimia!
  Mä olen käynyt hieman hitaalla ja ajattelin vasta tänään kylvää ensimmäiset siemenet, eli paprikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii kasvattaa vaikka mitä! Tämä maaliskuu on oikeastaan varsinainen kylvökuukausi monille kasveille.

   Poista
 9. Hienot taimet, minulla on vasta perennan siemenet kylmäkäsittelyssä jääkaapissa ja purkeissa lasituksen sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä Nila ehdit kasvattaa monenmoista :) Perennojen kasvatus siemenistä, on ollut yksi suosikeistani vuosien varrella. Yleensä ne onnistuu ihan kohtalaisesti. Onnea kasvatukseen:)

   Poista
 10. Hei! Haastan sinut hymy huulille - haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille - haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

  Toivottavasti otat haasteen vastaan!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jasmin ja kiitos haasteesta:) Minusta tuntuu että me jokainen teemme juurikin näin eli kehumme ja kannustamme toisiamme ja se onkin tämän puutarhablogimaailman parasta antia.

   Poista
  2. Osallistun siis mielelläni :)

   Poista
 11. Sulla jo niin kevättä, nuo pikkutaimet piristävät kummasti! Olen vasta pelakuut siistinyt ja tuonut lämpöön ja valoon. Tässä pikkuhiljaa aloittelen, ainakin samettiruusut ja mitähän muuta, täytyy tsekata varastoja.

  VastaaPoista
 12. Etsitkö lainaa toiminnan elvyttämiseksi, joko projektin toteuttamiseksi tai asunnon ostamiseksi, mutta pankki asettaa sinulle ehtoja, joita et pysty täyttämään? Olen ratkaisu ongelmasi. Itse olen yksityinen luotonantaja ja myönnän lainoja kaikille, jotka pystyvät täyttämään ehtoni. Korko on 3% vuodessa. Ota yhteyttä minuun nopeasti saadaksesi lisätietoja.

  Sähköposti: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33752366330

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!