12.3.2021

Kasvatukset edistyy ja tila vähenee 😍

Kaikki kasvaa ja itää lähes kohisten. 

Kohta on edessä joka keväinen kauhu: MIHIN nämä kaikki taimet mahtuu?? 

Koulittaviakin olisi monta rasiaa. 

Kaikkia ole vielä edes kylvetty!! APUA!!!

Isopantaheinä yllätti positiivisesti :) Joka ainoa siemen iti ja piipot alkoivat pilkistää jo parin päivän päästä kylvöstä :)

Täällä taitaa olla melkoinen heinikko kesällä :D

Värinokkonen iti myös erittäin hyvin ja tässä koulittuja taimia. Erotin punalehtiset yksivärisistä ja koulin 2 alkua/purkki.Lumihiutaleet itivät myös oikein mainiosti, vain yksi valkoinen pilleri ei itänyt, mutta taisin itse möhliä sen, kun siirsin sitä hiukan eri paikkaan, saattoi siemenet tarttua sormiin...
Näitä on nyt kasvamassa valkoista, vaaleanpunaista ja lilansinistä 💗

Olipa mukava, kun kiinanasterit itivät nyt kunnolla. Viime (vai oliko toissa) vuonna en saanut ainuttakaan tainta, mutta niin taisi käydä monelle muullekin. Siemenillä on siis eroavuuksia itämisessä paljonkin.


On muuten mainio kastelukannu. 
Onko muut huomanneet saman?
Hyvä huuhtelu ennen käyttöä ja nämä kestää  ja ovat erittäin näppäriä kädessä :)

Muutenkin tykkään kierrättää materiaalia. Kylvöalustoina ja alustoina käytän kaikki lihoista tulevat rasiat ja viinirypälerasiat. Rasvapurkkien kannet leikellään nimikylteiksi.
Ovat erittäin tarpeellisia kun samaa sorttia on montaa väriä ja haluan tietää mitä missäkin purkeissa kasvaa. Näitä tarvitaan silloin kymmeniä.

Taitaa olla tuttu näky teille suurimalle osalle? Meillä on vallattu apukeittiö tyystin. Mites teillä?

Hyvää kasvatuskevättä kaikille
🌱🌱🌺🌼


25 kommenttia:

 1. Totta puhut, purkkeja tulee kaiken aikaa lisää, eikä olla vielä puolessa välissä kasvatuksia. Meillä on onneksi vasta yläkerran yksi huone täynnä, naapuri huoneen ikkunan edustaa ryhdyn täyttämään seuraavaksi. Kierrätys on fiksua ja kannatettavaa!
  Taimesi näyttävät oikein reippailta, piti oikein ryhtyä googlaamaan tuota isopantaheinää. Se näyttää tosi hauskalta, saat siitä kivannäköisiä istutuksia - sopii varmaan monenkin kasvin kanssa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla kuulostaa olevankin hyvin tilaa, se on tärkeää.
   Mulla on pari isompaa ruukkua, ajattelin nuo heinät siihen keskelle ja jotain kivaa reunoille. Aika näyttää toteutuuko ja miltä näyttää :)

   Poista
 2. Minulla taimikasvatus on vasta aluillaan. Olen huomannut, että ellei ole keinovaloa avittamassa taimien kasvua, kannattaa kylvöt tehdä vasta silloin, kun luonnonvaloa on tarpeeksi. Myöhemmin kylvetyistä tulee tanakampia ja ottavat kasvussa kiinni aiemmat hontelokasvuiset sisarensa.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta. Kiitos samoin sinulle :)

   Poista
 3. Hyvä, että pantaheinät itivät nua hyvin. Näköö ainaki varmasti miltä ne näyttäävät isoona. Piänestä näkyy jo värinokkoosen färit. Tua pesuaine/huuhteluainepurkki onki hyvä vinkki. Tuntuu, että kastelukannu on aina vääräs kamaris tai kerrokses. Mullon vasta asterit menos multihin. Joskus niiren kans onnistuu hyvin, joskus taas ei. Molemmiston kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen iloisesti yllättynyt. Kylvin kohtalaisen monta siementä, arvellen jos pari, kolme itäisi..
   Kastelukannuja saa olla joka kulman takana. Se on just niinkun sanoit aina siellä edellisessä paikassa. Jokaisen kylvöksen tai taimipurkkikokoelman vieressä sais olla oma kannu ja mielellään vettä sisällä:)
   Oli kyllä mukava kun asterit iti. Toivottavasti sunkin:)

   Poista
 4. Kasvatuspuuhat on sinulla hyvässä vaiheessa. Kiva seurata blogistasi kasvun ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kivasti sanottu, kiitos ja tervetuloa seurailemaan :)

   Poista
 5. Mahtavia kasvutarinoita! Hienosti ovat kasvaneet. Kiitos kastelukannuvinkistä! Minä olen vetkutellut kylvöjen kanssa, kun meillä tilaa ja valoa ei ole riittävästi. Kerran kylvin auringonkukat liian aikaisin ja sinä keväänä vielä kukkien ulos saaminen venyi säiden vuoksi. Oli kuule pitkiä ja honteloita auringonkukan taimia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä vaan :) Kaikki hyvät vinkit kannattaa kierrättää, eikös vaan?
   Auringonkukat kannattaakin kylvää ihan loppukeväästä.

   Poista
 6. Maltilla on täällä aloitettu kylvöpuuhat, mutta mieli tekisi laittaa jo vaikka mitä! Tilan kanssa tulee ongelmaa, joten pakko järkeistää. Kelloköynnös, keijunmekko ja tomaatti jo itävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun keijunmekot on jo ruukutettu toiseen kertaan ja kaikki kertaalleen latvottu ;)
   Oliskin oikein huone missä sais ährätä mielin määrin ja olis tilaa taimille joka puolella.

   Poista
 7. Onpas nuo värinokkosen pikkutaimet söpöjä! Nyt kun mainitsit nuo kiinanasterit, niin taisi viime keväänä käydä minullekin niin, että piti tehdä uusintakylvö kun ei tullut tarpeeksi taimia ensimmäisestä kylvöstä. Tänä vuonna en ajatellut edes kylvää niitä. Hyvä, että sinulla itivät nyt noin hyvin. Purkkeja, purnukoita ja multapusseja löytyy keväisin joka puolelta. Osa kylvöpuuhissa tarvittavista tavaroista on piilotettu kodinhoitohuoneen kaappien alle pois isännän silmistä. Siihen on vielä pitkä aika, että saa taimet ulos, niin ei passaa vielä tässä vaiheessa kevättä testata liikaa rajoja :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookki? Hyvin näkee jo ensimmäisistä varsinaisista lehdistä kumpaa sorttia on tulossa. Vai olet sinä joutunut piilottaa kylvötarvikkeita?:) Vielähän tässä ehtii hyvinkin kasvattaa vaikka mitä. Kiitos samoin sinulle mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 8. Tosi hieno idea tuo kastelukannu!
  Kannatan kierrätystä ja nostan hattua vinkeillesi.
  Iloa idättelyyn! 🌱🌱🌱

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita! Minusta on järkevää käyttää tilanteeseen sopivia, muuten roskiin meneviä hyviä tuotteita. Vain mielikuvitus on rajana uusiokäytössä!

   Poista
 9. Hyvä idea kastelukannuksi, myös näppärä astia kerätä kotilot, silloin ei tarvitse edes huuhdella, lisää vain lorauksen vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä ei ole kotiloita, mutta sopinee tuo kannu niidenkin keruuseen varmasti. Monikäyttöinen pullo!

   Poista
 10. Minäkin nappaan tuon mainion kastelukannuvinkin. Se on aina väärässä paikassa ja näin kylvöaikaan kastelukannuja on hyvä olla useampi. Tuossa ylempänä Katja kertoi käyttävänsä purkkeja kotiloiden keräämiseen. Niin teen minäkin. Margariinipurkki menikin vahingossa muovinkeräyslaatikkoon (autotalliin), joten haenpa sen leikattavaksi. Sopii mainiosti nimikylteiksi. Pikkuiset värinokkoset ovat söpöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla, että kannuidea upposi näin hyvin :) Niitä saakin tosiaan olla useita, kun se ainoa on aina väärässä paikassa ja tietysti tyhjänä :)
   Ja vinkkinä vielä tuohon rasvapurkin kanteen: kun vaihdat uutteen rasiaan, ota uuden rasian kansi leikattavaksi ja laita vanha kansi uuteen rasiaan. Ei tarvi edes pestä!

   Poista
 11. Kevään painajainen tuo tilanpuute. Viime yönä uniin tulivat kelloköynnöksen kärhöt, kun eilen suunnittelin taimien istuttamista ruukkuihin :) Tuo heinä kuulostaa mielenkiintoiselta. Heinien käyttöä pitäisi lisätä, ovat kivoja sekä kesällä että syksyllä.

  Pesen pyykkituvan roskiksesta talteen noita pyykki- ja huuhteluainepulloja (onneksi kaikki eivät viitsi niitä muovikeräykseen kiikuttaa Ü). Kerään niihin kesällä sadevettä kasteluun, säilytän niissä kanankakkareet, kalkkirakeet ja lekasorat, liukkaiden kelien aikana täytän hiekoitussoralla ja pidän autossa pahan päivän varalla (pihatie on yleensä karmean jäinen kun on tämmöstä leutoa ja pakkasöitä). Hyvin monikäyttöisiä ovat :) Nyt kun mies tykästyi susheihin, olen miettinyt miten niitä isoja rasioita käyttäisi. Niistä saa hyviä alusia taimiruukuille, joita taitaa tänä keväänä tulla paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä nähdään jo painajaisia kasvatuksista :D
   Minulla ei ole ollut kuin jänöhäntä heinää kerran, penkeissä ei kasva mitään. Tuo on yksivuotista, meinasin kokeilla isoon ruukkuun keskuskasviksi.
   Pesuainepullot on tosiaan monikäyttöisiä. Olen miettinyt ihan samaa, että pitäisi ottaa autoon hiekotussoraa. Paikoin voi olla hyvinkin liukasta varjopaikoissa.

   Poista
 12. No on sinulla jo alkuja poikineen. Nuo kun koulii niin apua kuten kirjoititkin. Minä en ole näitä kesäkukkia esikasvattanut mitään, pitää joskus yrittää kun tilaa vaan löytyy. Minulla ei ole noita huuhteluaine pulloja mutta varmaan on käteviä ja hyviä kierrätys ideoita sinulla on muitakin. Tuo rasvapurkin kansijuttu pitää minunkin hyödyntää. Kiitos sinulle näistä.

  VastaaPoista
 13. Ihanan terhoita taimia. Näistä saat iloita sitten kesällä. Kastelukannu on hyvä idea. - Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 14. Etsitkö lainaa toiminnan elvyttämiseksi, joko projektin toteuttamiseksi tai asunnon ostamiseksi, mutta pankki asettaa sinulle ehtoja, joita et pysty täyttämään? Olen ratkaisu ongelmasi. Itse olen yksityinen luotonantaja ja myönnän lainoja kaikille, jotka pystyvät täyttämään ehtoni. Korko on 3% vuodessa. Ota yhteyttä minuun nopeasti saadaksesi lisätietoja.

  Sähköposti: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33752366330

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!