25.4.2022

Koska kukkii?Sain Navettapiialta haasteen kevätkukkijoista, alkujaan haaste on lähtenyt liikkeelle Hiidenkiven puutarhasta. Kiitos haasteesta :)

Vähän on oikeita kevätkukkijoita, vain muutamia tulppaaneja ja narsisseja. Tosin taisi tulla syksyllä laitettua jotain uutuuksia....

Tulppaanit aloittivat 16.5.2021

 Narsissit 17.5. 2021


Pikkusydän 23.5.2021
Kylmänkukka 28.5.2021

Nyt on vielä kaikkien päällä osittain lunta, mutta olen kerrankin optimistinen ja sanon että nämä kukkivat vain muutaman päivän "myöhässä"

Tulput aloittaa 19.5.2022

Narsissit 21.5. 2022

Pikkusydän 26.5. 2022

Kylmänkukka 31.5.2022

Tämä on kiertänyt jo aika monella enkä keksi kellä ei olisi ollut vielä, joten jos Sinä et ole vielä vastannut tähän haasteeseen, niin ota tästä koppi 👏


Säännöt ovat seuraavat: Valitsemissasi kasveissa ei saa näkyä nuppuja veikkaushetkellä. Poikkeukseksi laskettakoon puuvartiset, joissa saa olla kukkasilmuiksi tunnistettavia osia. Valitsemasi kasvien kohdalla olisi hyvä olla vielä lunta/jäätä tai edes sen verran routaa, ettei kasvi olisi lähtenyt kasvuun. On nimittäin aivan eri asia veikata kukinnan alkua lähipäiville kuin viikkojen päähän ja tässä haasteessa nimenomaan tarkoitus on luoda pitkäkestoista jännitystä. 

Kukinnan alkua saa vauhdittaa esim. lapioimalla lunta pois kukkapenkin päältä (sitähän me kaikki teemme jossain vaiheessa kevättä), mutta harsoviritelmät ynnä muut, joita et normaalisti tekisi, lasketaan dopingiksi. Kerro, keneltä sait haasteen ja haasta vuorostasi mukaan muutama kaveri. 

Olisi myös kiva, jos kävisit laittamassa Hiidenkiven puutarhassa -blogiin haasteen aloituspostaukseen kommentin osallistumisestasi. Raportoi myöhemmin keväällä, kuinka hyvin kukkakevään ennustaminen sinulta onnistui.
18 kommenttia:

 1. Tämä oli vaikea haaste mutta mukava. Saa nähdä miten sinulla pitävät paikkaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, aika villit veikkaukset pistin :) Saattaa heittää viikolla eteenpäin helpostikin, mutta kuka tietää ;)

   Poista
 2. Ihanat narsissit ja tulppaanit, niiden aika on ihan justiin!

  VastaaPoista
 3. Kivat lajit olit valikoinut haasteeseen. Nuo tulppaanit ovat erityisen kauniita ja kestosuosikkini tarhakylmänkukka myös. Pidetään peukkuja että veikkauksesi osuvat kohdilleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista tulppaaneista tykkään itsekin :) Kylmänkukka on myös hauska kukkija, punaista tahtoisin myös. Saas naähdä miten käy :)

   Poista
 4. Jaahas, bloggerin kommentointi on muuttunut. Tulppaaniaika on edessä ihan kohta.

  VastaaPoista
 5. Ihania keväisiä kukkakuvia! Mahtavaa, että tulppaanikausi on pian täällä. Pahoin pelkään, että minun suosikkitulppaani-istutus on syystä tai toisesta kadonnut (epäilen vähän hiiriä), sillä tulppaaneista ei kyseisessä kohdassa näy vielä merkkiäkään, vaikka maa on ollut jo pitkään sula, ja muualla näkyy jo tulppaanien lehtiryppäitä. Kylmänkukka on herkän suloinen. Niitä pitäisi itsekin hankkia, kun vain keksin niille sopivan paikan. Onnea veikkauksiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Nuo tulpaanin sipulit taisin ostaa jostain syksyn viimeisestä alesta pilkkahintaan ja ovat kahtena vuonna nousseet, saas nähdä vieläkö jaksavat pinnistää. Narsisseja hankin toissavuonna. Kylmänkukka on tosi hauska, saisi vielä punaista jostakin. Minulla tuo kasvaa täydessä auringossa ja aika kuivassa.

   Poista
 6. Viälä menöö hetki kukintoohin, mutta äkkiää aika menöö. Voivat kukkia etuaijaski, ku oikee innostuuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin menee ja tämä viikko on kylmä ku mikä! Mutta äkkiä ne tulee, jos ilmat lämpiää, jännä nähä miten osu arvaus :)

   Poista
 7. Hauska katsoa, miten veikkaukset onnistuvat. Omani menivät varsin pieleen, ainakin pienten sipulikukkien osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin arpapeliä veikkaus, kevät on aina niin arvaamatonta aikaa :)

   Poista
 8. Mukava seurata siun veikkauksii. Kylymä jarruttaa nyt, vaan noppiisti kehittyyt kun lämpivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä ei kasvu etene juurikaan, mutta on luvannu lämpiävää toukokuun toisella viikolla 😊

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!