9.4.2022

TAIMIKASVATUS - miten sujuu?

Pakkohan se oli kuitenkin laittaa siemeniä multiin, vaikka melkein joka vuosi päätän etten taida jaksaa. Mutta sitten vasta ei jaksaiskaan kesää odottaa, ellei ikkunalaudoilla vihertäis. Henkistä piristystä siis :)
Tai onhan niitä pitkin huushollia, melkein joka paikassa😉 

Tänä vuonna on tulossa useampaa perennaa siemenistä. Kellukoista, "Bell Bank, Mrs J. Bradshaw ja Mai Tai" Ostin siemenet harrastajalta. 

Tässä myöhemmin kylvettyjä pikkutaimia

Minä, joka olin jo melkein hävittämässä tylsää, ikiaikaista tulikellukkaa, hurahdin täysillä uusiin lajikkeisiin :)

Omista kasveista otin myös siemeniä ja näin varmistan ettei kannat häviä. Tässä kasvaa vaaleanpunertavan Palavarakkauden taimia.Ties monettako kertaa kasvatan "Frans Halls" keijunkukkaa. Minä niin tykkäisin siitä, mutta se ei tahdo menestyä meillä. Paikka on ilmeisesti ihan väärä, nyt istutan nämä ihan muualle.


Nappi esittelee edellistä yritystä..

Nämä ovat tulikukkien taimia. Väriseokseta pitäisi tulla erilaisia hempeän pastellisiä värejä: persikkaa, vaaleanpunertavaa ym. 

Pihalla kasvaa jo ennestään valkoista ranskantulikukkaa, toivon uusia ihania värejä :)


Mustapäivänhatun siemeniä kylvin myös omista kasveista otetuista siemenistä. Pelkään joka kevät että ainoa kasvini häviää talven aikana. Nyt on tulossa monta tainta, taitaa jäädä kavereillekin jaettavaksi.


Samoin tästä ihanasta keltaisesta on tulossa muutama taimi, eivät tainneet sattua vaan kuviin :)
Lisäksi kasvamassa on ritarinkannuksia, erilaisia "hattuja" joista en ole varma ovatko monivuotisia vai kesäkukkia. Siemeniä ostin fb:n puutarharyhmistä.

Näihin pitäisi tulla tummanpunaiset kukat. Pitäisi koulia nämäkin.

Kesäkukista kasvamassa uusia ihania samettiruusuja " Strawberry Bonde" joihin  pitäisi tulla ihania punaisen ja jopa aprikoosin värisiä kukkia. Jännityksellä odotan.


Perinteiset Keijunmekot ovat joka vuotisia kasvatettavia. Ja aina kasvavat tässä samalla luode/pohjois ikkunalaudalla :)Petunioita kasvatan että saisin kerrottuja ihania lajikkeita. Niitä ei täältä saa taimina. Lajikkeena tällä kertaa "Glorius" F1
 

Viime vuotisesta leijonankita siemenpussista jäi siemeniä ja itivät kohtuudella ja liikaakin. Odotettavissa samanlaisia :)

Kiinanastereita myös tulossa, samoin edellisvuoden siemenistä jäi yli.

Eikä ne vielä tähän tähän loppuneet, mutta jääköön loput, vaikka toiseen kertaan. Nyt kun katson kuvia ja taimimääriä, niin turha toivo oli että määrät vähenis tai loppuis 😄
 
Mites teillä sujuu taimikasvatus ja onko paljon lajeja tulossa?

Vielä mainittakoon, että perennoista mikään ei 
vaatinut kylmäkäsittelyä.

29 kommenttia:

 1. No onhan siellä muutamaa lajia kasvamassa ;-D
  Ihania nuo perennat. Samaa mieltä, näissä erilaisissa kellukan lajikkeissa on herkullisia värejä. Pakkohan niitä on saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hyvinkin, jälleen kerran liikaa. Jos en olis noita perennoita ottanut kasvatukseen, niin olisin vähemällä määrällä. Vielä löytyisi monta ihanaa kelukkalajiketta, ehkä nekin tulee mukaan vielä :)

   Poista
 2. Kiva määrä! Aika monta tuttua, täälläkin itse kasvatettua. Nyt on vähemmän monivuotisia kasvatuksessa, kesäkukkien siementaimilla mennään. Petuniat ja sammarit saman kokoisia kuin sielläkin :) Mukavia taimipuuhia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ensin päätin etten kasvata kuin muutamaa kesäkukkaa, toisin kävi :) Samoin sinne!

   Poista
 3. Terhakan näköisiä taimia onkin jo kasvamassa. Yritin talvettaa keijunmekon ruukussa autotallissa, mutta pelkäänpä pahoin etten onnistunut tälläkään kertaa?
  Nyt kevät on ollut niin poikkeuksellinen, että kylvöt ovat jääneet ihan minimiin. Taidankin tyytyä vain suorakylvöihin tällä kertaa.
  Mukavaa päivän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kasvatan aina keijunmekot alusta asti, kerran talvetin sisällä ja voi mikä pölykasa oli kuivuvine lehtineen. Suorakylvöt on käteviä, kosmoksia ainakin kylvän, ehkä ruiskaunokkeja ja kehäkukkia mitä sain arvonnasta :)

   Poista
  2. Muistankin sinun kylvävän aina keijunmekot omista siemenistä. Ostosiementen kanssa en itse ole aina onnistunut.

   Poista
 4. Hyvän näköiset taimet sinulla! Itse olen laittanut tomaatteja, chilejä ja paprikoita. Jotain vihanneksia vielä laittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nuo syötävät vähemmistönä, kesäkurpitsaa taidan laittaa ja salaattia ja semmosta.

   Poista
 5. Valtavasti ihania taimia tulossa! Mutta ei minulla - vain yksi tuoksuherne noin kymmenestä iti, samoin yksi kirsikkatomaatti viidestä. Onneksi kaupasta saa...
  Iloista huhtikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei kylvökset onnistu, vaikka ei pitäisi olla mitään syytäkään. Juu, kaupasta saa, mutta kiva se on kasvattaakin. Samoin, kivat jatkot tälle kuulle :)

   Poista
 6. Hyvävointisen näköisiä taimia. Sinulla on kasvamassa kaikkea ihanaa. Minä en ole juurikaan kasvattanut perennoja siemenistä. Kesäkukkien ja hyötykasvien kasvatus vie keväisin niin paljon aikaa ja tilaa. Pitäisi ottaa vuosittain vaikka pari perennalajia kasvatukseen. Se tulisi huomattavasti edullisemmaksi kuin valmiiden taimien ostaminen. Nyt minulla on kasvamassa enimmäkseen tomaatteja ja orvokkeja. Muita lajeja on vain yksittäisiä taimia, kun kylvin aika vähän siemeniä, osa ei itänyt ja osan itäneistä sain tapettua heti alkuunsa. Hyvää palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tapana melkein vuosittain kasvattaa jotain perennoja. Monesta samojakin, mutta myös uutuuksia, kuten nyt nää kellukat. Voi orvokit onkin kivoja, ei ole tullut moneen vuoteen kasvatettua. Jotain rimpsureunaisia voisi kokeilla vaikka syyskukiksi. Kiitos samoin :)

   Poista
 7. Oih, miten kivoja lajeja olet kasvattamassa! Minäkin haaveilen noista kellukoista, mitä sinä olet löytänyt kasvatettavaksi - ehkä törmään vielä joko taimen tai siemeniin..
  Ranskantulikukka on tosi kaunis kuten kuvasi osoittaa, sen siemeniä yritin katsastella, mutta ehkä niitä osuu myöhemmin kohdalle. Siemenestä kasvattamani purppuratulikukat nousivat ainakin viime keväänä ekan talvensa jälkeen.
  Ikkunan edustavat alkavat täyttyä siihen tahtiin, että kohta on jo mietittävä, mihin loput purkit mahtuvat. Vielä odottaa kylvöä pari kolme sorttia…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellukat on nyt jotenkin lyöneet läpi mulle😊 tuskin maltan odottaa kukintaa.
   Samoin tulikukkamix aiheuttaa pientä syyhyämistä. Nyt on onneksi kaikki koulittu, loput menee suorakylvöinä.

   Poista
 8. No hyvinpä onnistui taimimäärän vähentäminen :D Niin se vain menee, että jos on kaikkia kivoja lajeja siemeninä odottamassa kylvöä, niin ei niitä malta jättää kokeilematta. Kellukoissa ja "hatuissa" on valtavan ihania lajikkeita.
  Sinulta saadut valkoisen tulikukan siemenet itivät viime- ja tänä keväänä todella hyvin. Toivottavasti viimekesäiset yksilöt ovat myös talvehtineet, jotta pääsen näkemään niiden kukinnan tänä vuonna. Minun pitäisi koulia tänään viimeisimpiä kylvöksiä. Mistähän niille tilaa saisi...?
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 🤣 Niin tuppaa käymään🤣
   Nyt olen sentään oppinut laittamaan kylmästi pois ylimääräiset taimet, ei pysty koulia kaikkia.
   Kiva kuulla siementen itäneen hyvin 👍🏻 Ne ovat kyllä aika hyviä kestämään talvea. Kun kukkivat, niin muista leikkoa kukkineet varret alas, muuten leviävät liikaa.
   Kivaa viikon jatkoa!

   Poista
 9. Mahtava määrä ihania kasveja tulossa sinulla. 😍
  Minulla on vain muutamia lajeja.
  Tänään on kiireinen päivä. Poikkesin vain pikaisesti kiittämään vastauksestasi keltaisiin kukkiin ja voikukkiin. 😀 Täytyy sanoa, että pinkit voikukat kiinnostaisivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa Sara olla liikaakin, mutta aina täytyy varautua menetyksiin😉
   Aika näyttää, nähdäänkö sinulla kenties vaaleanpunaista voikukkaa 🤗

   Poista
 10. Valtavasti taimia tulossa. Tietää kukkaisia kesiä!

  VastaaPoista
 11. No siinä on kasvatettavaa. Täälläkään ei ole aina puhtia mutta sitten jostain löytyy ja kesällä on kiitollinen kun jaksoi. Kellukat ovat aivan ihania, kestäviä ja kauniita. Kasvatan tuota Strawberry Blongea joka vuosi, se on minusta samettikukista kaunein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin siinä tahtoo käydä - ja joka vuosi. Odotukset ovat korkealla noiden sammareiden suhteen :)

   Poista
 12. Paljon on taimia siulla tulossa. Kaunista kukintoo on tiedossa! Miekin oon touhunnu taimien kanssa ja viimekeväänä kasvatin tulikellukka 'Red Drakon taimet'. Ei kukkinu vielä viimekesänä, kookkaat puskat kasvo jo lehtiä. Onko tää tulikellukka jalostetumpi laji kellukoissa? Aina tulloo enempi kylyvettyy, kun on tarkoitus!

  VastaaPoista
 13. Täytyykin googlata tuo Red Dragon millainen on. Kai nämä on jalostettuja muotoja tulikellukasta. On ikiaikainen tuo oranssi perusmuto. Vielä löytyy monia ihania mitä voisi kokeilla.

  VastaaPoista
 14. Mulla ei oo yhtään tainta. Ostan muutaman kukan verannalle, niitäkin oon vähentänyt. Kukkamaa on vielä hengissä, kun jaksais sitä hoitaa. Mutta kovasti tykkään kukista, sulla on hyvän näköiset taimet.

  VastaaPoista
 15. Sullon taas taimi poikineen. Hianua kattella ku kukkiivat. Mullon ollu jotenki puhti pois, kummallista. Onhan ny jotaki mutta myähemminku enne ja palio vähemmän.
  Nakkasin taas haasteella. Onko viälä lunta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähemmän on kuin ennen mutta siltikin liikaa 🤣
   Minä käyn katsomassa haastetta, kiitos vaan. On lunta ihan kunnolla vielä.

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!