8.2.2023

Kevätilme blogiin

 Heipparallaa!

Nyt tuli tunne jouluisen ilmeen muuttamisesta keväisemmäksi. Lisääntyvä valo ja ajatukset kevään vehreydestä valtaa pikkuhiljaa mielen. 

Mitään kylvöjä en ole vielä tehnyt, päätin etten kylvä keijunmekkoa tänä vuonna ollenkaan enkä myöskään kelloköynnöstä, joita en ehdi saada kukkaan. Ensimmäiset kylvökset kohdistuvat todennäköisesti basilikan kasvatukseen.

kuva ehkä toissa vuodelta...

Muutenkin olen oikeasti päättänyt pitää kylvämiset todella minimissä, niiden kanssa on kuitenkin paljon työtä. Ikääkin on taas vuosi enemmän ja vaivat eivät ole mihinkään hävinneet, päin vastoin :(

Mitäs pidätte kevätlookista ;) 

(Mä taidan olla hirveen kaavoihin kangistunut ja kelpuutan vain tiettyjä värejä, tämäkin taustakuva ollut joskus aikaisemmin..)

Kevään ekat tulput reimunkirjavissa väreissä:)

Kivaa tulevaa kevättä jokaiselle tätä lukevalle💚🌱

20 kommenttia:

 1. Joka vuosi sanon että mitään esikasvatettuja en laita muuta kuin.........
  Basilikaa en ole koskaan kasvattanut mutta pitäisi kokeilla joskus kun käytämmme sitä todella paljon .
  Ihanan raikkaat tulput ja minäkin ostan melkein aina tummia liloja .
  Kiitos ihanaa kevään odotusta myös sinne .😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Basilikaa suosittelen kyllä lämpimästi kasvatettavaksi, jos sitä käyttää paljon. Kylvön voi uusia muutaman viikon kuluttua, niin riittää tuoretta pitkään. Jotkut kyllä ottaa pistokkaita ja kasvattaa niistä lisää, mutta niiden kanssa en ole itse onnistunut.

   Poista
 2. Ihana keväinen väri! Ei nyt tässä vaiheessa enää mitään talvista tai jouluista kaipaa.

  VastaaPoista
 3. Hieno vihreä sävy on! Aina myös kukat piristää keväällä, pitäisikin käydä ostamassa taas, entiset meni jo kompostiin.
  Katselin viimevuotisia kuvia tässä joku päivä, olin kasvattanut taimia. Nyt ei ole vielä yhtään. Pitäisi katella onko siemeniä vielä, mutta ei ole valoakaan vielä tarpeeksi. Ajattelin ostaa pari tomaatin tainta valmiina, enkä perunoita kasvata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie:) Yhtään taimipurkkia ei ole täälläkään, mieskin oli huomannut ilmiön, kun kyselin;)

   Poista
 4. Anonyymi2/09/2023

  Hennonvihreä väri tuo mieleen uuden kasvukauden! Väriä on ollutkin jo ikävä. On ihana asia, kun puutarhurin ei joka vuosi tarvitse kasvattaa samoja lajikkeita. Minä kasvatin pari kesää takaperin keijunmekkoa ensi kertaa sinun seikkaperäisillä ohjeilla. Hyvin onnistuin, kiitos vielä vinkeistä, Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piri:) Tosi mukavaa kuulla, että onnistuit ohjeillani, se tuottaa minullekin iloa. Vaikka usein tulee kasvatettua niitä samoja varmoja ja tuttuja, olen vuosittain pyrkinyt aina kylvämään myös jotain ihan uutta kokeiluun. Tänä vuonna mennään vähemmällä, ainakin vakaa aikomus on.

   Poista
 5. Ihanan keväinen postaus! 💚 Kiitos!
  Minulla on läppärillä sen verran zoomausta lähemmäs, ettei alussa taustakuvasi näkynytkään. 😊Ihanaa vihreyttä ja kesäisen niityn raikkautta siinä on.
  En ole vielä aloittanut esikasvatuksia. Tänään on tosin plusasteita ja tunnelma on kevättalvinen. Onneksi on ollut aika lauhaa; heti huomaa kylmempinä päivinä, että sähkönkulutusta on enemmän, vaikka säästää yrittääkin.
  Ihanaa kevään odotusta! 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara :) Auringonvalo leikkimässä kasteisessa nurmikossa, niin kesäistä kuin olla voi. Tänään paistaa aurinko, se lisää hurjasti omaa energiaa ja mielen hyvinvointia. Voi hyvin :)

   Poista
 6. Tähän aikaan vuodesta keväinen vihreä sävy piristää kummasti :).
  Minulla on vielä ensimmäinen kevään tulppaanikimppu ostamatta. Asia pitäisi korjata pikimmiten.
  Nyt on päivä jo pidentynyt ja aurinko saa tuntumaan keväisemmältä, tosin nyt tuulee niin kovaa, että viima menee vaatteista läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekee ja kun tänään vielä paistaa aurinko, niin mikäs tässä on ollessa. Tyttären perhe saapuu kohta tänne viikonlopun viettoon, nähdään taas pienimmäinen lapsenlapsemme :)

   Poista
 7. Raikas ja valoisa kevätlook! Nyt voi hyvillä mielin luopua talvisista elementeistä, kun luontokin vähitellen on siirtymässä kevääseen.
  Basilikan kuva muistuttaa minua, että sitä pitääkin kylvää. Siemenet on jo hankittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Between :) Oli jo aikakin siirtyä kohta keväisempää ulkoasua. Itsekin piristyy kummasti. Basilikat ajattelin itsekin kylvää piakkoin.

   Poista
 8. Raikkaan keväinen ilme on nyt. Hyvä kun muistutit basilikan kylvöstä! Sitä menee meilläkin paljon ja pakastimeen säilötty viime kesän sato alkaa käydä vähiin. Pitää siis lähiaikoina kylvää uudet taimet. Kivaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) Miten säilöt pakkaseen basilikaa? Olen joskus laittanut sellaisenaan, mutta kovin epämiellyttävän näköiseksi menee.

   Poista
 9. Raikas vihreä tausta on juuri niin keväinen kuin olla pitää. On ihan järkevää miettiä, tarvitseeko kaikkea mukavaa ja ihanaa kylvää, jos ei niitä jaksa hoitaa. Vähänkin voi olla paljon, kun se on rakkaudella vaalittua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hitunen :) Näin olen itsekin järkeillyt, jospa pääsisi tänä keväänä helpommalla. Jotain laitan kuitenkin, samettiruusuja ainakin ja vähän syötävää, mutta ne meneekin suorakylvöinä.

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!