29.2.2024

VIRKATTU KORI

Kaikkea se netin selaus teettää! Olen innostunut kaikesta uuden taidon opettelusta. Nyt piti päästä kokeilemaan, miten sujuu virkkaus paksusta narusta tai kudettako tuo lienee. Onneksi sattui löytymään kotoa valmiiksi iso koukku, niin pääsin heti kokeilemaan. Opetusvideon avulla pääsin alkuun ja ensimmäinen pikkukori syntyi  erilaisille käsityötarvikkeille.


Huomatkaa mun uudet ihanat sakset 

Keittiössä on kännyköiden latauspiste ja johdot ovat usein sikin sokin pöydällä ja johtojen päät sojottavat minne sattuu. Toinen, isompi kori pääsi johtojen säilytyspaikaksi.
Sormiin otti äkkiseltään ja tekniikkakin vähän hakusessa paksun materiaalin ja ison koukun kanssa. Materiaali on monisäikeistä kierrätettyä Chunkymop puuvillanarua, josta irtaantui helposti säie, esim. tarttui koukkuun. Kuvissakin näkyy epätasaisuutta ja katkenneita säikeitä. No nämä olivatkin ensimmäiset työt ja kudetta on olemassa monenlaista. Ehkä hankin seuraavaksi "nauhamaista" kudetta.
Mutta mukavaa puuhaa, oletteko tehneet koskaan vastaavia?

Jos innostuisi, niin voisi vaikka virkata wc:n maton tai jotain. Aika näyttää...

24 kommenttia:

 1. Onpas kivannäköisiä ja käytännöllisiä koreja ja tuo langan väri sopii koreihin ihanasti!
  Minä ostin hiljattain punaista Mopparia erääseen projektiin, mutta se olikin liian paksua siihen. Langalle tulee kyllä varmasti käyttöä, koska se on ihanan joulunpunaista. :)
  Oikein mukavaa ja keväistä maaliskuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korit näyttivät niin kivoilta netissä, että oli melkeinpä pakko kokeilla. Väri on minustakin hyvä ja sopii meille. Saat varmasti lankasi käytettyä, tiedä mitä ihanaa valmistuu jouluksi:)
   Mainiota maaliskuuta sinulle:)

   Poista
 2. Käytännölliset ja kivat korit. Itse en ole paksusta kuteesta virkannut, mutta miniäni on tehnyt noita koreja korkeamalla reunalla lasten lelujen säilytykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kivoja ja näppäriä. Lasten leluillekin sopivat vallan mainiosti.
   Mukavaa maaliskuuta sinulle!

   Poista
 3. Kivipellon Saila2/29/2024

  Mukavia koreja olet virkannut ja varmaan vahvana materiaalina saattaa käydä sormien päälle. Olen harkinnut mattojen virkkausta tuosta samasta kuteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavat niistä tulikin ja nyt on jo yksi uusikin valmiina :) Tekniikka on ehkä vielä hakusessa ja koukun paksuus. Nro 8 koukku oli ehkä liiankin järeä, (7mm ei minulla ole) ja 6mm kokeilin tehdä seuraavan. Matto olisi mukava virkata, mutta kuinka kestänee kulutusta, katkeileeko säikeet?

   Poista
 4. Kauniita ja ihanan värisiä! Tai tuollaisia neutraalin värisiä, mutta juuri ihania siksi :-)
  En ole niin innostunut virkkaamisesta, että olisin koreja tai mattoja tms. tehnyt. Se säikeiden erillisyys on muuten tosi ärsyttävää niin virkkauksessa kuin neulomisessakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on oikein hyvä, luonnonvaalea on arka, ainakin meille :D , toki muitakin sävyjä oli saatavilla.
   Minä tykkään sekä kutoa että virkata, kun aikansa tee jompaa kumpaa, on mukava taas vaihtaa toiseen.

   Poista
 5. Kannatta nettii selailla, sieltä suap uusia vinkkejä. Oppia ikä kaikki, sanotaan. Hyvän korin ootkin virkannu moppilangasta. Kudonnassa oon käyttäny samaista lankoo, eri vahvuuksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa, ehkä vähän liikaakin vinkkejä, kaikkea ei ehdi toteuttaa. Minulle nämä paksut langat / kuteet ovat vähän vieraita, mutta ehkäpä tässä oppii. Nuorena tuli kudottua äidin kanssa kangaspuilla monenlaistakin, mutta silloin matot tehtiin pääasiassa matonkuteista, joita oli leikelty vanhoista vaatteista.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Ihan mukavia niistä tuli, toki ovat sellaisia prototyyppejä, mutta jostain on alettava.

   Poista
 7. Kivoja koreja. Netti on kyllä täynnä hyviä ideoita. Sinne uppoaa yllättävän pitkäksi toviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä löytyy vaikka mitä. Onneksi löysin kommenttisi roskapostista. Ärsyttävää kun näitä menee sinne.

   Poista
 8. Kauniita pikkukoreja olet tehnyt!
  Minä olen vuosia sitten virkannut muutaman maton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppäriä pikkutavaroille 🙂
   Onko matot kestäneet kulutusta?

   Poista
 9. Oih - taitaisipa vielä löytyä ontelokudettakin vaikka ja kuinka
  - sillä joskus tuli urakoitua vaikka kuinka monessa värissä niin itselle kuin sukulaisillekin Unikkomattoja
  https://repolainenreissaa.blogspot.com/2012/11/unikko-on-yha-lempparini.html

  Tuollaiset korit olisikin somia....
  Itse olen taasen tosi huono virkkaamaan normikoukulla, mutta se paksu sopi jotenkin näihin kätösiin paremmin. Ja ovat kestäviä - yhä käytssä, nyt vasta tajusin postauksen kaivaessani, että 12-vuotta, klups....

  Kiitos kun nostit pintaan asiaan... voisin keveämmästä miettiä takaoven eteen jonkinmoista mattoa.... Ihanaa kevään odotusta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet tehnyt mattoja, käyn katsomassa tuota pikaa. Rankaa puuhaa käsille, kun kuitenkin pitää virkata melko tiukkaa, että pysyvät kuosissa. Tein vielä tyttärelle kolme vaaleampaa koria, kun hän pyysi :) Mukavaa kevättä myös sinne! Aurinko paistaa!

   Poista
 10. Kyllä minä olen jostain paksusta kuteesta tehnyt jotain pöllien päällysiä mutta ovat jääneet käyttämättä ....pitääkin kaivaa esille . Minä virkkasin ne koukku nyrkissä muuten ei olisi onnistunut .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyrkissä se taisi olla minunkin koukku, tähän ei pätenyt oikeaoppinen koukun pitely :D
   Kaiva ihmeessä työt esille.

   Poista
 11. Tulin vielä kertomaan, että blogissani on sinulle haaste, jos haluat sen ottaa käsittelyyn :). https://kottikarrynkaantopiiri.blogspot.com/2024/03/koska-kukkii-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta. Olen miettinyt mitä vielä keksisi, kun minulla on niin vähän kevätkukkijoita, mutta yritetään. Myöhemmin kesällä ei enää muista seurata :)

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!