7.4.2024

Taimia

Surkeasta säästä huolimatta taimet jatkaa sinnikkäästi, mutta kituuttaen kasvuaan. Osa on vielä koulimatta ja jopa kylvämättä. Keittiössä työvalon alla kasvavat ja jatkossa täytyy miettiä mihin kaikki saadaan mahtumaan 😁
Numerokoodaus on näppärä käytännössä, ei tarvitse joka purkkiin
kirjoittaa koko nimeä.


Lobeliatkin ovat kasvaneet edellisen postauksen videolla
nähdyn koulinnan jälkeen.

Mites teidän kasvatukset sujuvat? 

30 kommenttia:

 1. Ihana näky: reippaita, vehreitä taimia vaikka kuinka monta. :) Paljon ihanaa on tulossa.
  Minun taimikasvatus on hyvin vähäistä tänä vuonna. Juuri katsoin puutarhaohjelmasta tomaattiharrastajasta, jolla kasvaa yli 70 tomaattilajiketta joka vuosi, kasvihuoneessa, avomaalla, ruukuissa. On mietitty uuden kasvihuoneen rakentamista, vanhoista ikkunoista. :) Sitten pitää taas saada tomaattia kasvamaan.
  Jospa ensi viikolla kevät tulisi! Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa nämä nyt selviäisivät hengissä! Muutamia lentäviä on näkynyt, niiden toukat tuhoaa pikkuisia juuria, mutta pidetään peukkua. Minäkin katsoin Takapihalla ohjelmaa, oli kunnioitettava määrä erilaisia tomaatteja viljelyssä :)
   Tänään paistaa aurinko, jippii:)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, mutta uskon, että ahtaus voi iskeä - se taitaa aina iskeä ;D. Joka päivä hoivailen omia taimiani ja taimien kasvaessa ne vaativat enemmän tilaa sivuille, joten järjestelyä vaatii.
  Tsemppiä ja iloista viherterapiaa sinulle kasvatuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on joka kevät. Taimet valtaavat keittiön, apukeittiön ja kaikki vapaat pinnat. Hyvin sanottu ja toivotettu: viherterapiaa tosiaan. Tytär synnytti viime viikolla ja tapoin hermostuttavaa odotusaikaa monella tavalla, mm koulimalla. En tosin muista juuri mitään, ilmeisesti taimet meni kuitenkin oikein päin purkkeihin ja lopulta poika syntyi :):)

   Poista
 3. Jaa että "taimi", siis yksi taimi :-D
  Täällä ei mitään esikasvatella, kun en halua joutua roudaamaan taimia ja menen kai matkoillekin tässä jossain vaiheessa kevättä. Mutta kylvin kyllä väinönputkea tässä yksi päivä ja vein purkin ulos saamaan kylmää, niin että kai voi laskea kylvökauden alkaneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin siinä käy kun päättää jättää otsikon viimeistelyn loppuhommiksi ja unohtaa ja painaa lähetä :D Nyt vähän muokkasin otsikkoa. Jos tietää matkustelevansa, niin eipä silloin kannata kylvääkään, tietää melko varmaa tuhoa kylvöksille/taimille. Minuakin jo jännää miten käy, kun lähden tyttärelle avuksi joksikin aikaa vastasyntyneen ja esikoisen luo, kun isyysloma loppuu vävyltä. Mieheni jää huolehtimaan taimista!! Kunnon koulutus hänelle ennen lähtöä.

   Poista
 4. Oikea taimitehdas siellä Sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso piha vaatii ison taimimäärän. Katsotaan miten näiden käy :)

   Poista
 5. Todella paljon taimivauvoja kasvamassa. Hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmankaan ei pysty olla, eihän? Onneksi alkaa aurinko paistaa surkean viikonlopun sään jälkeen.

   Poista
 6. Kivipellon Saila4/07/2024

  Onpa siellä terhakoita taimia tulollaan! Talvi on pitänyt otteessaan kovasti, mutta alkavalla viikolla pitäisi kai lämmetä - sitä ainakin toivon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuruisia vielä, mutta kasvussa päin. Onneksi tänään paistaa aurinko ja lumet on oikeasti vajonneet sateiden myötä.

   Poista
 7. Paljon on taimia siellä tuloillaan ja vielä kerkiväät uudetkin kylyvökset. Kaks kuukautta on viellä ennenkuin muahan sup istuteltuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamia :) Ehtii hyvin vielä viimeisetkin ja osahan menee suorakylvöinä touko-kesäkuussa.

   Poista
 8. Jestas miten paljon taimia sinulla on . Minulla on muutamia kasvussa ja ne matkustavat mukana myös lomalle mummolaan Tohmajärvelle keväällä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, taimet mukaan mummolaan :) Niin sitä pitää!

   Poista
 9. Tein samantyyppisen numerokoodauksen ruukkutomaateille. Tosin laitoin rivit kirjaimilla ja jonot numeroilla, eli on 1A, 1B, 1C, 1D, 2A, 2B jne. Sinulla on tosin paljon omia taimia. Toivottavasti kevät etenee nopeasti, eikä taimien kanssa tule sisällä ongelmia. Itse siirsin taimet autotalliin. Voi pitää kasvilamppuja ajastimella päällä, eivätkä ne häikäise ketään. Lämpökin on vähän alempi kuin talossa. Toistaiseksi kaikki sujunut hyvin, mutta tilaa ei ole sielläkään liian paljoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koodaus on ihan kätevää, kukaan ei jaksa kirjoittaa, varsinkaan pitkiä nimiä kymmenille lappusille. Ahdasta tulee olemaan täälläkin, heti ulos ja suojattuina tietenkin ettei kylmä nappaa.

   Poista
 10. No nyt on taimia. Mihin näiden kanssa vielä joudutkaan! Toivotaan, että ilmat lämpenevät ja pysyvät tasaisen lämpöisinä taimien kasvaa ulkona alkukesällä. Minulla itää ritarinkannus, verihanhikki ja samettiruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa se! Onneksi on useampi huone mihin viritellä eri systeemejä :) Verihanhikkia ei minulla olekaan, tumman punainen kukka ilmeisesti?

   Poista
 11. Komea määrä taimia ja ihanan järjestelmällisesti kasvatettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,onhan noita. Taas löytyi kommenttisi roskasisällöstä. On se kumma!

   Poista
 12. Siinä on taimi poikineen. Sinulla on yleensä runsaasti kauniita kesäkukkia, joten varmaan näillekin vielä paikka löytyy. Tämä "ikkunalautavaihe" on kaikkein hankalin, kun kylvää pitää, mutta tila ei riitä alkuunkaan.
  Omat taimet voivat hyvin. Kiitos kellarissa olevan tehokkaan kasvivalaisimen. Tänä vuonna olen koittanut vähän jarrutella kasvatettavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, yleensä on ollut, mutta eihän sitä ikinä tiedä mihin mikäkin kupsahtaa!? Mutta kukkien toivossa eletään peukut pystyssä :) Sinulla kuulostaa olevan taimilla hyvät oltavat.

   Poista
 13. Onpahan upea taimipaljous Sinulla 😍 Kesästä tulee siellä valloittava! Mitä kaikkea tässä kasvaakaan? En uskalla tässä yhteydessä puhutaan taimirääpälekasvatuksistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että jotain kukoistusta noista tulee :). Orvokkia, lobeliaa, kiinanasteria, samettiruusua nyt ainakin tulossa.

   Poista
 14. Siellä on taimi poikineen reippaasti kasvussa. Lobeliatkin jo noin isoja tuppaita. Omani jurottavat edelleen sirkkalehtivaiheessa. Liekö valon puutetta kun on ollut niin pilvisiä päiviä muutamaa aurinkoista päivää lukuun ottamatta. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lobeliat on ihmeen hyvin kasvaneet, näkee jo taimista mitkä ovat riippalobeliaa. Pidän tuota työvaloa päällä, siinä led-lamput, niin raaskii pitää päällä. Useammassa paikassa taimia, santpaulian taimia ja itse santtuja, soilikkeja ja voi voi.....

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!