21.2.2019

Verenpisarat, Fuchsia

Verenpisara on mainio vaihtoehto, kun etsit puolivarjoon ja varjoon sopivia kesäkukkia.

Meillä etupiha on varjoinen ja verenpisaraa onkin keijunmekon ja lumihiutaleen lisäksi käytetty kuistin istutuksissa ja amppeleissa useampana kesänä.

 On se kaunotar!
Tämä kuuluu palleroverenpisaroihin, nupun muoto kertoo lajikkeen.

Nämä isot amppelit tuli ostettua, kun sain ne puoleen hintaan.

 



 Voi tätä hempeyden määrää 💜

 Verenpisaran kukista tykkää näköjään muutkin, kuin minä 😤



Kyynelverenpisaroita, nuppu muistuttaa kyyneltä.

Muutama vuosi taakse päin innostuin keräämään pistokkaita erilaisista verenpisaroista ja sain ne kukkimaankin, mutta sitten iski kasvihuoneessa joku ärtsy ötökkä, joka levisi ja jouduin hävittämään ne kaikki. Harmitti todella.
 Tuo tumma violettivalkoinen olisi ollut niin ihana....




Jotenkin tyssäs innostus siihen, mutta nyt taas tuntuu, että noitahan voisi laittaa tulevana kesänä, kun keijunmekot jäi tänä vuonna kylvämättä. Vaihtelu virkistää 😉
 Ihania pikkuverenpisaroita, joita sain työkaverilta keväällä.
Löytyykö sinulta verenpisaraa ulkoa tai sisältä?

Isoja runkoverenpisaroita näkee välillä lehdissä ym. Ne ovat omistajiensa silmäteriä kukkien vuodesta toiseen, eikä ihme. Saattaapa teiltäkin löytyä sellainen ihanuus.

Hei, vieläkö te jaksatte lukea/ katsoa näitä kesäkukkajuttujani? Muutamia vielä löytyisi käsiteltäväksi... riippuen teistä hyvät lukijani.

24 kommenttia:

  1. Äidilläni oli aikoinaan joka kesä verenpisaroita terassilla, mutta minä en ole saanut niitä menestymään. Ehkä liian kuuma paikka. Ja hei, kukkakuvia jaksaa aina ihastella, niitä ei ole koskaan liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka on varmasti ollut liian kuuma, sillä nämä on aika helppoja kasvattaa. Kunhan muistaa kastella ja lannoittaa säännöllisesti.
      Kiitos, taidan sitten jatkaa samalla linjalla vielä.

      Poista
  2. Viime vuosina olen ostanut pieniä verenpisaranpistokkaita ja kasvattanut niistä sisäänkäyntiin kesäistä kaunistusta. Nyt viime kesäiset verenpisarat ovat talvehtimassa. Toivotaan, että selviytyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että talvehtivat hyvin. Pistokkaista kasvattamalla saakin mukavasti lisäystä valikoimaan. Minä olen ilmeisesti aina väärään aikaan liikkeellä, kun koskaan huomaa mitään pistokasmyyntiä :) Omani olen saanut/ostanut muilta kasvattajilta netistä.

      Poista
  3. Kasvatitko näitä pistokkaista tai peräti siemenistä? No et, huomasin juuri äskeisestä vastuksestasi. Nuo vaaleanpunaiset riippaverenpisarat ovat ylellisen kauniita! Ostan joskus valmiita taimia sisäänkäynnin edustalle, koska se on puolivarjossa. Usein löytyy vain se perusvarsio, ei mitään tällaisia eksoottisia. Hautausmaan kukkana ne myös menestyvät, kun haudan kukkapenkki on puolivarjoinen.
    Voi kyllä näitä kesäkukkaesittelyjä on ihana katsella. Sinulla on todella taito saada kesäkukat rehevästi kukoistamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Pirkko kauniista sanoistasi.
      Kun tein tämän postauksen, alkoi verenpisarakuume nousta äkisti :-)

      Poista
  4. Löytyy verenpisaroita(kin)! Eteisessä ja kellarissa talvehtivat nyt. Aivan ihana olisi tuollainen "voi tätä hempeyden määrää" -verenpisara. Minulla on pari samannäköistä, mitä tämän postauksen alussa ja yksi tummanviolettivalkoinen. En tiedä, onko ihan samanlainen kuin tuossa yhdessä kuvassa loppupuolella, mutta hyvin samannäköinen. Jatka vain kesäkukkapostauksia, ihana näitä on katsella ja saada ideoita!

    VastaaPoista
  5. Mukava löytää aina hengenheimolainen, joka tykkää samoista kukista, kuin itsekin. Toivon hyvää talvehtimista kukillesi.
    Kiitos Minna, jatkan vielä näitä postauksia.

    VastaaPoista
  6. Juu, kyllä jaksetaan lukea näitä upeita kesäkukkia postauksia!
    Verenpisarat ovat todella kauniita ja niistäkin löytyy paljon lajikkeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että jaksatte vielä. Niin löytyy, nyt on taas hirvee verenpisarakuume päällä :)

      Poista
  7. On ne vaan kauniita! Muutama vuosi sitten minulla oli useampia verenpisaroita, joita sitten talvettelin ja sain pidettyä ne hengissä seuraaviin kesiin.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana tuo vaalea verenpisara ❤
    Minulla on muutama vernpisara talvehtimassa varastossa. Vernepisarat oat yksi lemppareistani, mainio kasvi varjoisampaan paikkaan!
    Nämä kesäkukkaesittelyt ovat mukavaa luettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hempeä amppeli, ehkä liiankin vaalea minun makuun. Verenpisaroista löytyy aivan ihania versioita ja värejä. Nuo pyöreät ovat mieleeni enemmän, kuin kyynelverenpisarat.
      Kiitos, ajattelin jo että kyllästytte näihin:)

      Poista
  9. Upean muhkeat verenpisara-amppelit! Verenpisarat ovat mielestäni todella kauniita. Viime kesänä ne eivät tosin viihtyneet meillä kovin hyvin, taisivat päästä kuivumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime kesä taisi olla monellekin kasville liian kuuma, varsinkin amppelit ja ruukut olivat koetuksella, jos vähänkään laiminlöi kastelua.

      Poista
  10. Upeita kukkijoita tykkään todella paljon. Minulla on kaksi sinistä kellarissa. Toivottavasti heräävät pian.

    VastaaPoista
  11. Siis WAU! Aivan upeita Verenpisaroita! Ja UPEITA kuvia! Osaat todellakin tuon kuvaamisen taidon :) .
    Itselläni ei ole yhtään Verenpisaraa. Haaveissa on löytää jokin vanhanajan -vanhaa kantaa- Verenpisara... mikäli jostain löytää..
    Edelliskesänä minulla oli kaksi pientä pistokkaista kasvattamaani pisaraa...mutta talvi vei, ja viime kesäksi en hankkinutkaan... Mutta taas kutkuttaisi :) ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Ripsu :)
      Sama täällä, syyhyttää hirveästi hankkia verenpisaroita...

      Poista
  12. Verenpisarat ovat ihania <3 Ihan minun suosikkikukkiani varjoiselle puolelle.

    VastaaPoista
  13. Hei herra ja rouva.
    Mikä on projektisi?
    Sinulla on vaikeuksia kehittää tai aloittaa projekti. Sinulla on hyvä aloite, mutta pankki kieltäytyi saamasta lainaa. Vakavat ihmiset, jotka joutuvat lainaamaan rahaa loogisesta syystä, älä viivytä projektisi valmistumista. Ota vastaan nopea ja taattu lainatarjous 72 tunnissa. Älä epäröi ottaa yhteyttä saadaksesi lisätietoja, niin olet täysin tyytyväinen.

    Sähköposti: georges.matvinc@gmail.com
    WhastApp: +33756924191

    VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!