23.6.2020

🌹 Ruusuja sinulle 🌹

Lämpimät säät ovat saaneet pensasruusut puhkeamaan kukkaan yksi toisensa jälkeen.  Tuntuu että päivittäin on joku uusi avannut nuppunsa. Muutamia uusiakin odottelen innolla. Tässä eka satsi kaunokaisia, olkaa hyvät :)

 Ensimmäisenä Rosa Rugosa Sofia
 Nopeakasvuinen, kukat ihastuttavia ja suurehkoja. 
Pensas isohko muutamassa vuodessa.



Tarhapimpinellaruusu "Linnanmäki"
 Tämä on kasvanut aika hitaasti, saattaa paikalla olla vaikutusta. 
Tykkään kovasti tästä yksinkertaisesta ruususta.

Juhannusruusu


Rosa x Malyi "Kempeleen kaunotar"
 Vaatimattoman oloinen, kukka on kauniin värinen, mutta kuihtuu nopeasti.

Sopii mielestäni hyvin vaikka mökille tai kuten meillä on, 
tienvarressa aidan kupeessa.

Suviruusu "Poppius"
 Tähän ruusuun minulla kesti, jostain syystä, monta vuotta muodostaa myönteistä suhdetta;)  Oli jo lähtöpassit annettuna, niin johan alkoi kukkimaan :D

Rosa blanda "Tarja Halonen"
 Jos tarvitset isoksi kasvavaa pensasruusua, suosittelen tätä. Tällä korkeutta jo 2,5-3 metriä ja ikää 4-5 v. Tämä koristaa kaariporttia yhdessä kiinanlaikkuköynnöksen kanssa.

 Pensaan kokoon nähden kukkaset jäävät minun mielestäni pieniksi.


Teresanruusu "Terese Bugnet"
 Ellei sinulla ole jo tätä kaunotarta, niin suosittelen lämpimästi. Ihanan tuoksuiset, suuret kukat. Ruusu on lisäksi remontoiva eli tekee hissuksiin uusia kukkia pitkin syksyä .


Jatkoa seuraa ruusurintamalta :)

Mites te muut olette helteillä pärjänneet? Minulla meinaa olla aika vaikeaa, en kestä näin kuumia ilmoja. Aamupäivästä olen ulkosalla ja illalla.

18 kommenttia:

  1. Aivan ihania ruusuja♥ Kyllä vaan lämmintä nyt piisaa! Aurinkoisia kesäpäiviä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde:) Toivoisin kyllä hieman viileämpiä kelejä :)

      Poista
  2. Tuo Linnanmäki on kaunis. Kuten kyllä kaikki muutkin. Helle on saanut ruusujen nuput avautumaan nopeaan tahtiin. Pensaat suorastaan notkuvat kukkien paljoudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, yksinkertainen ja kaunis. Lämmin saa tosiaan ruusut melkeimpä poksahtelemaan auki. Aamulla saattaa olla nupulla, iltapäivällä kukat auki :D
      Muutama pensas on tosiaan nuppuja täynnä, saa nähdä avautuuko kaikki samalla kertaa, huh huh.

      Poista
  3. Kauniita ruusuja. Minäkin voin yhtyä suosittelemaan teresanruusua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan ruusut on kauniita, itsestä ainakin tuntuu niin. Mukava että tykkäät myös Teresasta :)

      Poista
  4. Kauniita! Meilläkin ruusut kukkii niin nopeasti, ettei meinaa ehtiä ihastella ollenkaan. Onneksi työpaikalla hirsitlot ovat vielä ihanan viileitä sisältä, ei ole ollut liian tukalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirmuinen vauhti niillä on päällä, toivottavasti kukinta ei ole hetkessä ohi. Kuivuudesta kärsivät kyllä. Hyvä että saat olla vilpoisissa tiloissa töissä.

      Poista
  5. I love this post, I follow you on gfc # 162 , follow back?

    https://lovefashionyes.blogspot.com/

    VastaaPoista
  6. Kauniita ruusuja on siulla kukassa. Teresanruusu onkin kaunis ja tuoksukin miellyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusut on aina kauniita ;) Tuoksut on hyviä, täytyy käydä nuuskuttelemassa päivittäin, kukinta taitaa olla aika nopeasti ohi tällä kuumuudella ja kuivuudella.

      Poista
  7. Minun tänä keväänä istuttamani Therese Bugnet teki jo yhden kukan ja nuppuja on tässä pienessä taimessa myös tulossa. Kiva kuulla, että olet ollut siihen tyytyväinen, minustakin näyttää oikein lupaavalle. Tuoksu on hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit tämän ihanan ruusun pihaasi. Tuoksu on oikein hyvä. Hyviä kasvu-ja kukintavuosia hänelle :

      Poista
  8. Sinulla onkin paljon ihania ruusuja! Vähempi lämpö kyllä piisaisi minullee. Pieni tuulenvire olisi myös suotavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Gitta. Olen viime vuosina panostanut pensaisiin ja myös pensasruusuihin. Ne on niin kauniita.

      Poista
  9. Kestän kyllä kuumuutta, vanha hirsitalo on viileä, kun ikkunoita varjostavat puut. Välillä kestää sitten kuumuuttakin työstää ja hiki virtaa. Onkohan koskaan kukaan tutkinut, mitä hiki tekee iholle, vaikka sen antaisi jäädäkin vähäksi aikaa siihen. Sehän on hyvin desinfioiva, ureaa oikeasaan. Mutta asiaan! Sinulla on samoja ruusuja kuin minullakin, ihania! Minulla on tuo korkea Tarja ja Kempeleen kaunotar vierekkäin, niin rakensin taipuisista pajuista siihen kaarevan portin, ja siinä pensaiden varret nyt kiipeävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kasvaa Tarjan ruusu kaariportissa ja vastapäätä komeilee kiinanlaikkuköynnös. Tuolta "Tunnisteet" ja Pensasruusut löytyy kuviakin tästä yhdistelmästä, josta itse tykkään kovasti.

      Näin atoopikkona on sanottava, että hiki on minulle yksi pahimmista vihollisista. Se polttaa, kirvelee ja kutittaa ihoa, varsinkin taipeita niin, että on pakko hangata ja sitten iho punoittaa ja pahimmillaan hiertyy rikki. Sen jälkeen alkaakin perunajauhojen pöllytys :) se on paras tapa kuivattaa ja hoitaa ihoa, pesu ja huolellinen kuivaus tietysti ensin.

      Poista
  10. I am sure a lot of us are still unaware of the recent development of the Blank ATM card.. An ATM card that can change your financial status within a few days. With this Blank ATM card, you can withdraw between $1,000-$5,000 daily from any ATM machine in the world. There is no risk of getting caught by any form of security if you followed the instructions properly. The Blank ATM card is also sophisticated due to the fact that the card has its own security making your transaction very safe and untraceable. For more info contact Mr Calvin Grayson via email: officialblankatmservice@gmail.com or whatsApp +447937001817

    VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!