26.7.2020

Mustialanruusun eli "Minetten" kesä

Vaikka ei äkkipäätä arvaisi, niin meillä ainakin Minette Mustialanruusu on kukkinut normaalia enemmän. Totta kai sateet ovat verottaneet nuppuja, mutta yleisesti ottaen tuntuu kukkia pukkaavan.
 Koko pensas on kasvanut kevään leikkaamisen ja lannoittamisen jälkeen.


Kuihtumassa olevia kukkia
Minun Minetteni tarina on seuraava: eräänä syksynä puutarhamyymälässä käydessäni, oli portilla laatikko, jossa luki: saa ottaa! Valitsin pienen ruusun alun ja istutin sen pihalleni. Vuosia myöhemmin pelastamani ruusu paljastui Mineteksi.

 Kultakuoriaiset ? ovat viihtyneet kukkien uumenissa :)
 Etupihalla oleva Minette sulostuttaa ihanalla tuoksullaan.
 Tänään kyllä leikkelin ja keräsin puoli ämpäriä kuivuneita kukkia ja muutamia mädäntyneitä nuppuja, joten ilman menetyksiä ei sentään ole selvitty.

Miten teidän Minetet ovat viihtyneet tänä kuumana alkukesänä ja viime viikkojen sateissa?

20 kommenttia:

 1. Ihanasti kukkiva 'Minette'. Minulla sade homehdutti nuppuja ja kukinta on muutoinkin ollut tosi vähäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se tahtoo olla tämän ruusun vitsaus. Onneksi kukinta kestää sen verran, että ehtii edes jotkut nuput aueta kunnolla.

   Poista
 2. Sinun Minettesi on kaunis. Kuinka korkeaksi se on kasvanut tai kasvaa? Sekä Minetellä että Ritausmalla on sama taipumus eli pitkät sadejaksot vaikuttavat kukkiin. Minäkin siivoilin tänään Ritausman vanhoja sateen runtelemaa kukkia ja nyt ruusu näyttää taas hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla siinä puolitoista metriä korkea, ihan soppelin kokoinen :)

   Poista
 3. Minette kiittää sinua pelastuksesta kukkimalla kauniina ja runsaana. Tänä kesänä ruusut näyttävät kukkivan yltäkylläisesti. Kuten Päivi tuossa omassa kommentissaan toteaa, sateet kiusaavat niin Mineten kuin Ritausmankin kukkia. Minulla ei ole Minetteä, mutta Ritausmaa käyn säännöllisesti siistimässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaapi ollakin :) Aina ne tahtoo kärsiä sateista, eipä ole tainnut yhtään kesää olla niin ettei olisi satanut kukkimisen jossain vaiheessa. Onneksi ihania kukkiakin ehti avautua ja se tuoksu :)

   Poista
 4. Kaunis on 'Minette'. Meilläkin on kukkinu runsaasti, jonkunverran satteet on nuppuja viottanu. Yllätti miut, loppujenlopuks on hyvin kestäny sateita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kaunis, värikin on voimakkaan vaaleanpunainen ja tuoksu yltäkylläinen :)

   Poista
 5. Kaunis on Minettesi ja minä en muista mitä minun ruusut on nimeltään. Minulla on muutamia ja yritän etsiä tässä jonain päivänä sen lapun mihin kirjoitin ylös mitä olen saanut Ritavuoren juurella blogista Marjalta ja muutama oli ennestään. Kukkivat kaikki kyllä mutta siistinyt en yhtään kun en kerkinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tietokoneelle listattuna kaikki kasvit aakkosjärjestyksessä, myös latinalaiset nimet ylhäällä. Näin pysyy pihan kasvit tiedossa ja päivittelen sitä listaa vuosittain, mitä hävinnyt ja onko tullut uusia ihanuuksia :)

   Poista
 6. Minette kehittu meilläkin runsaasti nuppuja, mutta kukinta alkoi vasta sadekauden myötä. Muuta vanhat pensasruusut ehtivät kukkia poudalla. Minette kukkii vieläkin muutamalla kukalla, mutta paljon siitä sai kerätä ruskistuneita nuppuja ja kuihtuneita, sateen vaurioittamia kukkia pois. Siivouksen jälkeen se on taas kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti saa kerralla ämpärillisen kerätä kuihtuneita kukkia ja mädäntyneitä nuppuja. On se niin harmi!

   Poista
 7. Upea Minette! Täytyy laittaa nimi ylös, tuo sopisi hyvin meillekin. Kaunista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, ilman muuta pihasta pitää Minette löytyä ;) On se kaunis ja tuoksuu ihanalle.

   Poista
 8. On kaunis! Minun Minetteni voi valitettavan huonosti. Luin nyt myös kirjoituksesi ranskanruusuista Voi harmi, että olet pettynyt niihin. Ovat omia lempiruusujani. Mutta makuja on tietysti monia ja kaikki maut yhtä hyviä :) Ihanaa, lämpöistä ja aurinkoista elokuuta Sinulle kukkiesi parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskanruusuissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kukinta on auttamattoman lyhyt. Mielellään katselee avautuvaa kukkaa ja odotus palkitaan useamman päivän kestävällä kukinnalla. Samoin sinulle myös:) Lämmintä taitaa piisata koko elokuun.

   Poista
 9. Suloisesti kukkivalla ruusullasi on ihana tarina. :)
  Minulla ei ole Minettea, mutta kaikki ruusut näyttivät talven jäljiltä tosi hyviltä, mutta kesäkuu oli hieman liian paahteinen ja heinäkuu turhan sateinen.
  Ihanaa, tunnelmallista elokuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli niin pikkuinen raasku siinä laatikossa, juuri ja juuri tunnistin ruusun aluksi. Useamman vuoden kesti ennen kuin kukki :) Kuiva ja kuuma kesäkuu kyllä verotti kaikkia kukkia. Huomaa esim. ritarinkannuksista ym. että ovat jääneet normaalia lyhemmiksi. Lämmintä elokuuta sinulle :)

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!