9.8.2020

Voi hurja!

 Mikähän mutanttihirviö meidän pihalle kasvaa? Leikattiin ikivanhaa maatiaissyreeniä aika rankalla kädellä ja nyt se on tehnyt VALTAVIA lehtiä!

Onko muilla kokemuksia tämmöisestä? Ovat niin valtavia, ettei meinaa uskoa. Mitään lannoitetta ei ole annettu. 

12 kommenttia:

 1. No onpa valtavat lehdet!! En ole tähän ilmiöön törmännyt aikaisemmin, joten vaikea arvella syytä noin hurjaan lehtien kasvuun.

  VastaaPoista
 2. Jospa se koittaa nyt hädissään kerätä isoilla lehdillä ruokaa edelleen suurelle juuristolle?! Tämä on kyllä vain arvelua. En ole kyllä koskaan ennen noin suuria lehtiä nähnyt syreenillä😮

  VastaaPoista
 3. Unkarinsyreeni on tehnyt meillä noin kun se leikattiin rajusti alas. Jäi yhden kesän ilmiöksi ja kukki sen jälkeen tavallisen kokoisilla lehdillä. Kyllä silloin ihmeteltiin että mikäs syreeni se tämä on kun oli eka vuosi tässä talossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli hyvä tietää, että voi tosiaan tehdä noin. Tuohon leikkaukseen mekin se yhdistettiin. Kiitos.

   Poista
 4. Onpa todella valtavan kokoinen lehti. En ole aiemmin nähnyt. Meillä on suunnitelmissa karsia syreenejä, joten saapa nähdä, tuleeko sama ilmiö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Saapas nähdä mitä teidän syreeni aikoo tehdä ;)

   Poista
 5. Ohhohhoh! Valtavia mutanttilehtiä! Veikkaan samaa kuin kaimani tuossa aiemmin, että juuristo on niin iso suhteessa versoston kokoon, että lehdet paisuvat sen vuoksi valtavan suuriksi. Näin kerran hakkuuaukealla jonkun maantasalle kaadetun puun puskeneen ruokalautasen kokoisia lehtiä. En silloin edes tunnistanut, mikä kasvi oli kyseessä (ehkä raita tai vastaava). Varmaan sama ilmiö oli kyseessä siinäkin.

  VastaaPoista
 6. Ens vuonna pitäisi tehdä sitten normi kokoisia lehtiä. On kyllä erikoinen ilmiö enkä ole ennen törmännyt tällaiseen.

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!