16.7.2020

"Ville, Erika, Annabelle ja Jack"

Vaikka olin vakaasti päättänyt, etten osta kärhöjä katastrofitalven (2016) tuhojen jälkeen, niin kuinkas sitten kävikään..... Hankin Ville De Lyonin menehtyneen tilalle.
Samalla ostin Jackmanniin, jota minulla ei ole koskaan ollutkaan. Sattuivat löytymään sopivasti paikallisesta myymälästä.
Ängettiin ne samaan istutuskuoppaan, kuten olen joskus nähnyt puutarhaohjelmissa tehtävän :D
Olen koettanut lannoittaa ja kastella useaan otteeseen kesän mittaan. Hitaasti vaan kasvavat, mokomat! Ville on ainakin näillä leveyksillä ollut myöhäinen kukkija, joten nuppuja ei näy vieläkään. Jackmannista ei ole kokemusta.

Halusin talon itäpäätyyn 'uutta verta' ja ostin samaisesta liikkeestä kolme Erika jaloangervoa. Tykkäsin tummansävyisistä lehdistä myös. Kuva keväisestä asusta.
Nyt lehtiin on tullut vihreää ja nuppujakin.

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä on pallohortensia Annabelle . Bongasin tämän niin ikään samaisen liikkeen mainoksesta ja sydän jätti pari lyöntiä väliin ne kukkapallot nähtyäni:) Heti ostoksille 😍
Tuskin saan koskaan tätä tuollaiseen kukintaan, mutta jonkun kokoiset kukat tulee, koskapa on jo nuppuja näkyvillä.💖

Onko kellään kokemuksia Annabellasta IV-VI vyöhykkeillä, miten on menestynyt?

16 kommenttia:

 1. Nyt vaan peukut pystyyn että lähtevät kaikki hyvin kasvuun:) Minä niin kärhöjä ihailen, mutta itsellä ei sellaista ole vielä kasvamassa..pitää vähän paikkaa ensin miettiä:) Hortensiatkin on niin kauniita! Aurinkoisia kesäpäiviä sinne♥

  VastaaPoista
 2. Ihania hankintoja. Onnea kasvatukseen.

  VastaaPoista
 3. Toivon hartaasti onnea kaikille näille, jotta lähtisivät hyvään kasvuun ja olisivat ilonasi jatkossa!

  VastaaPoista
 4. Annabellen kukinta on loistava jos tykkää pinkistä kuten minä. Muutama kukka on tulossa omiin, vuosi sitten istutettuihin pensaisiin. Jaloangervot eivät oikein viihdy meillä mikä on iso harmi sillä tykkään niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään pinkistä, näin vanhemmiten tullut melkeinpä lempiväriksi, ennen en tykännyt :)

   Poista
 5. Hyvät hankinnat! 'Erican' kevätasu on todella kaunis ja varsinkin aamu- ja ilta-auringossa se oikein hehkuu. On kyllä kukiltaankin oikein suloinen. 'Ville de Lyon' on äidilläni ollut aikaisempi kuin 'Jackmannii', mutta kummatkin ovat ehtineet hyvin kukkia ja ovat olleet luotettavia talvehtijoita. Hankin Villen itselleni vasta tänä vuonna eikä sekään ole kovin kummoisesti kasvanut. Yleensä kärhöt tuntuvat ensimmäisenä vuonna kasvattavan mieluummin juuristoa kuin kukkivan, ja se onkin hyvä, niin talvehtivat paremmin. Muista lopettaa lannoittaminen ajoissa että muistavat aloittaa talveen valmistautumisen. Itse en ole yleensä lannoittanut kärhöjäni enää heinäkuun alun jälkeen yhtään. Ehkä jotain vähätyppistä kastelulannosta uskaltaisi vielä antaa, mutta en ole viitsinyt. Tänä vuonna aion antaa elokuussa syyslannosta, sillä viime talvi kuritti monia kärhöjä niin voimallisesti, että pakko vähän helliä ja varmistella, etteivät kuole ensi talven aikana kokonaan. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) Toivotaan että juurtuvat hyvin, sehän se on tärkeintä, sitä vaan ahneuksissaan toivoo heti kukkia. Nyt muuten näkyy molemmissa nuppuja, saan siis jotakin kukintaa jo tälle kesälle. Kiitos lannoitevinkistä! Täytyy antaa kohta puolin siis syyslannoitetta.

   Poista
 6. Hienot ostokset! Minusta kärhöt käyttävät parikin vuotta kasvamiseen ja kukkivat vaatimattomammin. Kotiuduttuaan kukinta paranee huomattavasti ja kasvuakin tulee kesän mittaan reilummin.
  Ostin viime kesänä ensimmäisen Annabelleni ja siihen on ensimmäiset kukat tulossa. Jännityksellä odotan, saanko vaaleanpunaisen unelman omaan pihaani. Toivottavasti sinunkin Annabellesi kukkii. Ellei tänä kesänä, niin ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näinhän se taitaa olla, ensin pitää kotiutua, että jaksaa kukoistaa :)
   Annabellessa on jo isot nuput, mahtaa ne auetakin jossain vaiheessa. Toivon että sinulle avautuu pinkki unelma pihallesi :)

   Poista
 7. Hyvät hankinnat. Kärhöjä ei minulla ole mökillä ollenkaan muutakuin joku on eksynyt pionipenkkiin en edes tiedä mikä on kyseessä. Pallohortensioita minulla on useampikin ja yksi punainen mutta nimi on kateessa. Upeita kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila. Pallohortensiat veti jotenkin puoleensa, ikinä ennen en ole niitä hankkinut. Saapa nähdä miten talvi kohtelee sitä näillä leveyksillä!

   Poista
 8. Minä ostin Annabellan viime syksynä ja nyt näkyy muutamia pieniä nuppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tietää että menestyy näillä leveyksillä.

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!