16.5.2021

Ihana mies

 

Nyt on meilläkin tulppuja ja narsisseja maistiaisiksi asti auki🌷🌼
Edellisenä vuonna istutetut tulppaanit nousivat onneksi uudelleen :)
Niin, se ihana mies on tässä💗
Ihan oma-alotteisesti alkoi poistaa ruohoa ja siistiä tuota reunaa.
Karvaset työnjohtajat tarkkailuasemissa ja mahdollisen taukoon on varauduttu asianmukaisin välinein :)
Samanen miekkonen on auttanut tässäkin hommassa. Laskuissa menty molemmat sekaisin jossain 12 ja 13 kärryllisen kohdalla...
Edelleen hän auttoi tämän alueen siivouksessa ja multaamisessa kantaen aika monta säkkiä tänne ja missäänhän se yksi säkki ei näy😏

Tämänkin alueen hän siivosi tuhansista rikkiksistä ja poistettiin vähän ylimääräisiä kiviä. Oli jopa pysähtynyt hevoshommista palattuaan katsomaan, että siitähän tuli siisti. Niin muuten tuli ja mulla olis jäänyt tekemättä.
Toinen puoli jäi vielä laittamatta, kun muut harrasteet kutsuivat 🐴
Ruukut vaihtuu luultavasti noihin uusiin korkeampiin ja nämä vanhat käytän muualla.Työmaata riittää vielä ja työkalutkin on syytä jättää hyvin hollille, ettei niitä tartte kuskata edes takasin.

Kun taas tänään tuskailin omaa kykenemättömyyttäni ja tulin maininneeksi miten siistiä muilla on, niin hän sanoi, että elä sure, kyllä tämä tästä taas suttaantuu ja hän auttaa ja muista ettet vertaa siihen mitä muut tekee. Pihasta pitää pystyä nauttiakin eikä koko ajan vaan tehdä.
On se💚

21 kommenttia:

 1. Todellakin, ihana mies. Nyt on siistiä ja keväthommat etenevät. Meillä Ukkokulta kyllä pyydettäessä auttaa, mutta se edellyttää avustajaa vierelle neuvomaan, mitä pitää tehdä. Koitetaan iloita omistamme ja unohtaa vertailut. Jokaisen puutarhassa on välillä epäsiisteyttä ja jokaisen puutarha on hieno sellaisenaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No selvyydeksi mainittakoon, että "työnohjausta" hänkin tarvitsee monessa asiassa eikä välttämättä tunnista mikä on kasvi tai rikkis. Mutta minä olenkin sitä varten että opastan :D Yhdessä tehdään paljon ja suunnitellaankin mitä tuohon keksis, päävastuu kuitenkin minulla :)
   Kyllä on niin riemu rinnassa kun tuolla pihalla kulkee ja näkee joka päivä lisääntyvän kasvun.

   Poista
 2. Ihana postaus. :)
  Sinä olet taitava puutarhuri ja puutarhanne on täynnä kauneutta. Toivottavasti ehdit tosiaan myös nauttia pihasta ja kesän tulosta.
  Täällä alkaa luonto vihertää. Sadetta saisi tulla vielä lisää.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara mukavista sanoistasi:) Kyllä nautin ja nautitaan. Joka päivä kierrän ja ihailen kasveja ja niiden intoa nousta vuosi vuoden jälkeen meitä ilahduttamaan.
   Mukavaa viikkoa sinnekin :)

   Poista
 3. Puutarhassa pitää olla armollinen itselleen, koskaan ei ole täydellistä. Hienosti olet saanut mieheltäsi apuja, hatunnosto hänelle ja sujuvalle yhteistyöllenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta ja minun on pakko olla armollinen jo monta vuotta, mutta silti se "jokin" nostaa aina päätään, vaikka kuinka yritän hillitä :)
   Viimeksi tänään kiitin koreasti avusta ja rutistin vankasti ;)

   Poista
 4. Todellista arkirakkautta <3

  VastaaPoista
 5. Kyllä on ihana mies, miullakin on. Ohjausta tarvihtoo monessa kohtoo ja voimoo on vaikka kiviä kannella ja jummuta niitten kanssa. Tuosta kitkemisestä annan kyllä kymmenen pistettä sinne, oma-alotteisuuvesta toiset kymmenen. Muuttuu näkymät puutarhassa yönseutuun, kun vauhilla nousoo kukkijia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan itsekseen en häntä päästä kukkapenkkiä kitkemään, voipi tulla mammalle suru puseroon.. On se mukava kun miehet auttaa, kaikkeen en itse pysty enkä jaksa nostella.
   Kovalla vauhdilla edistyi kesän tulo, kun oli lämmintä ja satoi, nyt ollut viileämpää, mutta silti tuntuu kaikki kasvavan.

   Poista
 6. Ihana mies tosiaankin <3 Ja miten kauniisti osasi lohduttaa. Niinhän se on, että kukin tekee itselleen eikä omaa puutarhaa kannata vertailla muihin. Blogeissa harvemmin esitellään niitä oman pihan ongelmakohtia tai kitkemättömiä alueita, joten todellisuus voi olla toinen mikä kuvissa näkyy. Meillä isäntä auttaa raskaammissa hommissa pyydettäessä, mutta ei häntä saa avuksi kitkemään. No, eipähän häviä muutkin kuin rikkaruohot :D Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän tietää miten tärkeä puutarha on minulle ja sen laittaminen ja hoitaminen. On nähnyt jo vuosikausien taistelut, miten yritän kipeänä ja vaivaisena sitä ylläpitää.
   Tuo on totta, välillä voitais ottaa *pihani törkyisimmät/ haastavimmat näkymät*-haaste.
   Juu, yksin en päästä minäkään miestä kukkapenkkien kitkemiseen.

   Poista
 7. suloinen työnjohtaja ja ihana mies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkahtaa siellä toinenkin työjohtaja häntänsä kanssa :) Ei voi moittia siippaa ;)

   Poista
 8. Ihana miäs, torella! Meillä ei varsinaasihin puutarhatöihin osallistu, mutta joihinki sivuavihin toimintoohin kyllä, esim hitsaushommihi ja viää roskia pois traktorilla, ku o jääny multa kuarma päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "sivuaviin hommiin" osallistuminen on myös tärkiää. Meille ei ilmesty hitsattuna raudoitusverkosta tehtyjä kärhö- ym. tukia, vaikka kuinka haikailisin. Kaikkia ei voi saada ;)

   Poista
  2. Olis taas haastetta tarijolla :)

   Poista
 9. Kiva, kun olet saanut rinnallesi miehen, joka ymmärtää ja arvostaa, miten tärkeää puutarhaihmiselle on saada toteuttaa unelmiaan, mutta myös tehdä riuskaa työtä puutarhan parissa. Silloin apu on korvaamaton. Yhdessä tekeminen tuo lisänä sen arjen rakkauden ja toisesta välittämisen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pitäisi muistaa tämä myös niinä päivinä, kun hän ei ehdi auttaa. Yhdessä puuhaaminen on tosiaan mukavaa ja saadaan aina enemmän aikaan, kuin yksin.

   Poista
 10. Aplodit ihanalle miehellesi! Minullakin on siitä ihana mies, että antaa vapaasti touhuta pihalla ja pyytäessäni kyllä auttaakin ja teki juuri mm. pioneille raudoitusverkosta tuet. Mutta ei kyllä erota kukkien taimia rikkaruohoista, joten ei tuohon hommaan kykenisi kuin sinun miehesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sielläkin saa apua.
   Kaikkea ei voi saada, kuten tuollaisia raudoitusverkkotukia;) No ei miehenikään tunnista kuin osan kasveista, tarvitsee siis opastusta kovinkin :)

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!