30.5.2021

Kummajaiset

 Eilen meinasi lähteä päästä sekä tukka että järki ja meni totaalisesti hermot! 

Hirvee hinku oli saada taimia jo "jonnekin" istutettua, kun ensimmäisiä on alkanut tammikuusta asti pyörittää.

Eilen päätin, että nyt istutan jotakin harson alle, kävi miten kävi. Tuuli riepotti harsoa ja vain vaivoin sain sen pyykkipojilla kiinni.

  

Tämmösen kummajaisen väsäsin yhteen laatikkoon.
Terassilla on kaksi tälläistä (alakuva) pienoiskasvaria täynnä taimia ja sisällä vielä vähän lisää, mm samettiruusuja. Kasvarit on ollut pakko vuorata moninkertaisin hallaharsoin ja vetoketjutkin ovat olleet kiinni yötä päivää.
Välillä pakko raottaa, etteivät aivan ummehdu oman mahdottomuuteensa. Eilen aamulla oli kuulema ollut auton lasi jäässä klo 5 aamulla⛄. Hyvä kun ovat olleet tuolla paketissa ja ajattelen kumminkin, että parempi tuolla, kuin sisällä.

Kurkistetaan "purjeen" sisälle:Kasvareihin jäi vielä runsaasti taimia jäljelle: 
Onko teille iskenyt epätoivo taimien suhteen? 
Alkaa tuntua ettei ikinä tule mitään istutuskelejä, kun taimet näivettyy / kuihtuu heti, kun ulkoilmaa edes näyttää niille. Täällä tuulee joka ainut päivä ja kylmästi.

No, tänään on ollut hieman lämpimämpi päivä, onneksi :)


12 kommenttia:

 1. Olen uhmannut kohtaloa ja vienyt kaikki pihalle paitsi kesäkurpitsat ja kurkut, tosin nekin päätyvät tällä viikolla ulos. Kesäkurpitsat laitan aina alkuun kolminkertaisen harson alle. Vanha lankakori taimen päälle ja sen päälle harso. Toimii hyvin ja pitää kylmän sekä liian auringon poissa. Hyvännäköiset taimet sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea käyttää noita koreja kehyksenä harsolle. Kyllä tässä saa keksiä vaikka mitkä keinot. Arvaa monesko kevät on, kun kyselen itseltäni, miksi näitä pitää aina kylvää vastuksille ;)
   Sinnitellään!

   Poista
 2. Hyvännäköösiä taimia sulla. Ei sellaasia rimpuloota ku mun. Just eileen illalla tyhyjäsin tuallaasen pikkukasvarin. Tänään meinaan heivata sen terassille. Nykku kylymät yät loppuu. Mullon sille muatohon ommeltu kaksinkertaane harsohuppu, mitä oon käyttäny jo monta vuatta. Multon osa kasvatuksiista näivettyny/kuivanu jo sisälle. On pihapuuhat taas niin totaalisesti imaassu mukahansa. Osan istutin pari päivää sitte isoohin astioohin ja vein eileen terassille - jäivät sinne iliman suajaa. Kuinkahan on yän aikana käyny?! Pohojoostuuli ei siihen onneksi osu. Loput varmastikki istutan muutaman päivän terasskasvaripäivän jäläkihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin kätevä huppu tuolle kasvarille. Meillä on ku joku kuu-ukko, purin uudesta paketista harsoa ja pistin puoliksi. Sitä riittää tunkea muovin alle :D
   Kasvit on kovilla, nämä taimet siis, mutta jospa ne siitä vahvistuu, niinhän ne aina tekee.

   Poista
 3. Tanakoita taimia sinulla. Minulla kaikki siemenkylvöt ovat juroneet ja uskonkin syyn löytyvän taimimullasta. Minä istutin ihan liian aikaisin keväällä kylvämäni punahatut ulos penkkiin. Saa nähdä miten niiden kanssa tulee lopulta käymään?
  Mukavaa ja aurinkoista viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistitkin varmaan nuo punahatun taimet tuolta? Antaa nyt vielä olla siellä muutaman päivän, yritän sitten saada penkkiin. Yllättävän terhakoita taimia tuli ihan sisätiloissa ilman kasvivalolamppuja. Ihan keittiön ledvalojen alla ovat kasvaneet eli sekin passannee niille :)
   Tämä viikko taitaakin olla lämpöisempi tulevina päivinä :)

   Poista
 4. Minustakin taimesi ovat tanakoita ja hyväkuntoisia.
  Ymmärrän tuskastumisesi taimien pyörittelyyn sisätiloissa. Koin saman kyllästymisen toukokuun puolivälissä ja rahtasin lähes kaikki samantien pihalle ja kasvihuoneeseen. Kasvihuoneessa tomaatit ja kurkut ovat tuplaharson suojissa ja muutamana viime yönä siellä on ollut lämmitinkin päällä. Öisin lämpötila putoaa alle +5. Terassilla otin jo harsot pois. Ihmeellisiä kummituksia oli piha täynnä. Jospa huomenna alkava kesäkuu toisi muutoksen koleuteen, ainakin niin on luvattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin etten ole varmaankaan ainoa ;)
   Täällä oli pari päivää sitten auton lasit jäässä aikaisin aamulla, että kylmää on ollut! Hyvin nuo hallaharso ja muovihuppu sitten suojaavat kumminkin.

   Poista
 5. Hienoja taimia! Toivotaan että lämpiää senverran että alkavat tuuhistua! Ja kyllähän se lämpiää.

  VastaaPoista
 6. Ihan tehokkaan näköinen kummajainen. Ymmärrän hyvin, että halusit saada kasvit istutettua. Minulla on muutama esikasvatettu taimi vielä terassilla, mutta tarkoitus olisi saada viimeisetkin huomenna lopullisiin paikkoihinsa.
  Hallaa on ollut meilläkin sunnuntain vastaisena yönä, mutta ei sentään ehkä noin paljon kuin teillä. Onneksi taimet olivat hyvin teltassaan.
  Hyvää alkua kesäkuulle!

  VastaaPoista
 7. Puuskatuulen ja harsojen kanssa on tapeltu täälläkin. Kasvimaalta on pitänyt käydä tarkistamassa aamuin illoin, ovatko harsot vielä paikoillaan. Eivät meinaa pysyä, vaikka reunojen painona on kiviä. Aika ison osan kasveja istutin jo pari viikkoa sitten maahan enkä ole niille harsoja enää laitellut. Olisi ehkä pitänyt nyt viimeisimmän hallayön ajaksi laittaa, sillä pari purppurarevonhäntää näytti eilen nuupottavan latvalehtiään. Jospa ne siitä. Ihan liikaa tuli laitettua tänä(kin) vuonna taimia eikä anopin tuomat ahkeraliisat auta yhtään asiaa. Nyt näyttää alkavan lämpimämpi jakso, joten aion istuttaa melkein kaikki loput taimet maahan ja viedä paprikat ja tomaatit kasvimaalle. Harsoillahan nekin pitää aluksi suojella, kun eivät ole päässeet juuri ulkoilmaan totuttautumaan tuulen takia. Toivotaan, että ainakin kylmät yöt olisivat jo ohi ja tuuli vähän tyyntyisi. Aurinkoista kesäkuuta!

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!