30.6.2022

Uusia pioneja

Bubra plena ja Alpina plena ovat aloittaneet hitaasti kukinnan. Vuonna 2018 hankittu molemmat ja viime vuonna taisivat tehdä ensimmäiset kukat, kumpikin yhden. Tänä vuonna oli lähes sama juttu, valkoisessa on jo kaksi kukkaa :)

Punaisen kukka on paljon suurempi ja muhkeampi, vaikka kasvavat ihan vierekkäin, saattaa olla lajikeominaisuus tai sitten ei.

Joka tapauksessa punainen väri on hankala kuvattava 
eikä tämäkään ole presiis oikea.

Luudan varrella koetin nostaa lähemmäs ja parempaan asentoon (jäi tuet laittamatta)


Valkoinen aloitti kukintansa tämän värisenä 3 päivää sitten!
Tämä välivaihe taisi olla eilen

Tänään on jo valkoinen, mutta kooltaan puolta pienempi punaiseen verrattuna.Kaikki kukkii ihan vinhaa vauhtia, ei tahdo perässä pysyä! Joka päivä löytyy uusia auenneita kukkia. Mitähän jää loppukesälle?

Oikein miellyttävää heinäkuun alkua jokaiselle. 
Toivottavasti ensi kuun säät ovat sellaisia normi kesäsäitä, nämä helteet ovat ottaneet niin voimille 🌞🌞

13 kommenttia:

 1. Komeeta! Onneksi eres kukkiivat. Tuallaaset färiävaihtavat o metkoja tapauksia. Vois munkipualesta viiletä ja onneksi tätä ei jatkukkaa enää muutamaa päivää kauempaa. Meinaa aivan nääntyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä erikoinen tuo valkoinen tapaus ;) Onneksi satoi eilen, oli enempi kuin tervetullutta! Taitaa viiletä myös tulevalla viikolla, mikä on tosi hyvä asia.

   Poista
 2. Hienot pionit. Ja muhkeat kukinnot.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania! Valkokukkaiset pionit ovat lumoavan tyylikkäitä. On tosiaan harmi, että punaisten kukkien väriä ei useinkaan saa kuvassa näkymään yhtä kauniina kuin todellisuudessa.
  Minun on pitänyt kirjoittaa kommentteja vaikka kuinka moneen postaukseesi, mutta aina tulee keskeytyksiä. Yksi kiinnostavimmista on postauksesi terijoensalavasta. Niitä joku suositteli vuosia sitten meidänkin pihaan, mutta silloin ne eivät minusta muodoltaan sopineet savolaiseen maisemaan. Nyt kun on ihailtu vastarannalta näkymää, jossa yhdistyy erivärisiä ja -muotoisia puita, mekin istutimme pari salavaa rantanurmikolle. 😊
  Mukavaa viikonloppua ja sopivan viileitä heinäkuun päiviä! 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaisesta tykkään enempi ja on kyllä niin raivostuttavaa, kun punaisten sävy ei tule ikinä oikein. Tuntuu myös ettei kuva edes tarkennu kunnolla.
   Terijoensalavat ovat kauniita nuorempina, mutta tuollaiset yli 30 v. vanhat ovat jo pahasti yli-ikäisiä ja lähes pystyyn kuivuneita ja kuolleita! Kiva että postaus kiinnosti, jatkoakin tulee jossain vaiheessa ;)
   Onneksi saimme eilen kunnon sateen, joka oli niin tarpeen ja raikasti koko tienoon! sääkin viilenee mun iloksi :)

   Poista
 4. Upeasti kukkivat ja kauniit pionit. Nyt helteet alkavatkin jo riittää. Onneksi viileämpiä päiviä luvassa.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkihan ne lopulta! Todellakin helteet riittävät, en ole saanut mitään tehtyä pihalla ja se alkaa näkyä!

   Poista
 5. Kiva sävyn vaihtelu tuossa valkoisessa pionissa!

  VastaaPoista
 6. Onpa upeita pioneja ja varsinkin tuo väriävaihtanut valkoinen!
  Hyvää heinäkuun jatkoa !

  VastaaPoista
 7. Oi, tuo väriä vaihtava vaalea on niin minun mieleeni! Eikä punainenkaan ole lainkaan paha. Täälläkin kukat ovat poksuneet auki sellaista vauhtia, että alkaa jotenkin tuntua jo ihan loppukesältä. Jospa kesää kuitenkin kestäisi vielä pitkään.

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!