2.4.2023

Etupihan penkin 2.osa

Tässä loppuja näkymiä etupihalta, alueesta nro 2
Kuvat ovat parin, kolmen viimeisen vuoden ajalta.

Peittokurjenpolvet reunustavat penkkiä. Näitä on helppo jakaa, 
siksi niitä löytyy useammasta paikasta.
Minette eli Mustialanruusu on harmittavan arka sateille. Harvoin näkee todella kauniisti auenneita kukkia, vaan lähinnä ruskettuneita nuppuja.


Marjakuusen kupeessa kasvaa pioni, joka lienee Laura DessertKöynnösruusu Henry Kelsey on loppukesän väripilkkuKukintavuorossa rohtosuopayrtti, värimintut ja MantsuriankärhöSiperian maksaruoho ja joku tummalehtinen/punakukkainen maksaruoho. Mielestäni hyvä värikontrasti näissä.Tässä näkymää jo seuraavalle alueelle, mutta pysytään vielä tällä puolen. Marjakuuset rehottaa vielä leikkaamattomina. 
Suopayrttiä olen yrittänyt kurittaa, mutta aina se vaan nousee. 

Pallohortensia Annabelle tuntuu viihtyvän tuossa.Maurinkiiltomalvan taimia on näköjään istutettu mihin on saatu mahtumaan :)
Kärhöt Jackmannii ja Ville de Lyon kasvavat yhdessä.
Konnayrtti lukeutuu syksyn viimeisiin kukkijoihin.Salkoruusu on tungettu suopayrtin kupeeseen.

Talolta päin kuvattuna. Loppukesän rehotusta, osa on kukkimisensa kukkinut. Rikkaruohot rehottaa....


Niin kun näette, mun penkeistä nousee vähän vaikka mitä. Vähempi on laajoja, samaa kasvia sisältäviä kokonaisuuksia. Olen kai aina ollut enempi sellainen kasvien keräilijä. Jotain lajia saattaa olla vain se yksi kasvi. Kun on ihastunut johonkin kasviin, olen raaskinut ostaa vain sen yhden kappaleen. 

Niitä kasveja joita on ollut helppo jakaa, on jaettu ja levitetty muuallekin. 
Kaikkia kasvejahan ei voi,  tai en ainakaan ole uskaltanut jakaa menettämisen pelossa. Paljon olen kasvattanut perennoja kyllä siemenistäkin.

🌞Aurinkoista sunnuntaita kaikille!🌞 

12 kommenttia:

 1. Tykkään todella paljon tuosta, että on kaikkea. Ja mitkä ihanat värit!

  VastaaPoista
 2. Kasvi kerrallaan olet saanut aikaan upeita väriyhdistelmiä. Erityisesti säväytti maurinmalva, kärhö ja pallohortensia, kauniita lähekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia Riitta :) Maurinmalvaa kasvatan melkein joka kesä.

   Poista
 3. Runsaasti kukkiva penkki on ja kaikki kukkivat kauniisti. Tuo peittokurjenpolvi on kiva kasvi kukkapenkin reunassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla:) Tykkään itsekin peittokurjenpolvesta. On kaunis sekä kukkiessaan että pelkkänä lehdistönä. Helppohoitoista ja kukkii hyvin.

   Poista
 4. Kaunista ja värikästä. Tummalehtinen maksaruoho on todella upea ilmestys ja tuo hyvin kontrastia muihin kasveihin. Aurinkoista huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummalehtiset kasvit ovat alkaneet viehättää vuosi vuodelta enemmän. Kiitos ja samoin sinulle sinne!

   Poista
 5. Tuttuja ja tuntemattomia perennoja kauniita kaikki . Meillä jokaisella on omanlaisensa penkit .Ajattele jos jokaisella olisi samanlaiset mitä mielenkiinnosta siinäkään olisi .
  Kurjenpolvet on ihania ja niitä minulla onkin muutamia erilaisia . Lisää lajikkeita voisi kyllä olla pitää katsoa jatkossa . Minua viehättää myös tuo tummalehtinen maksaruoho pitää katsella jos tulee vastaan . Salkoruusuja olisi joskus mielenkiintoista kasvattaa joskus muutamia on ollutkin .Tuo sinun punainen on kauniin värinen .Konnanyrttiä myös löytyy ja on kyllä kiitollinen kasvin .
  Kiitos esittelystä ja hyvää pääsiäisen aikaa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida löytyä kahta samanlaista puutarhaa 😊 Siinähän tämän harrastuksen viehätys piileekin. Mukava jos sain esiteltyä sinulle ennestään tuntemattomia perennoja. Mukavaa pääsiäistä sinullekin 🐥🐥

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!