9.4.2023

Koska kukkii 🌷🌸

Navettapiika kutsui minut mukaan perinteiseen -Koska kukkii?- haasteeseen. Alun alkaen tämä on Hiidenkiven puutarhan Minnan alulle laittama mukava haaste kevään odotuksesta. Kiitos molemmille.

Otan haasteen vastaan, vaikka minulla on surkeasti varsinaisia kevätkukkijoita, mutta valitsen ne mitä löytyy. Tänä keväänä seurataan tulppaanien, narsissien, vuohenjuuren ja tuomen kukintaa. Saapas nähdä miten käy. 

Veikkaus: Tuomi kukkii 20.5.23

Veikkaus: Vuohenjuuri kukkii 24.5.23

Veikkaus: "Texas" kukkii 21.5.23

Veikkaus: "Candela" kukkii 19.5.23

Haastan mukaan seuraavat blogit:
Satavuotiaan sylissä
Keijunkukkaset
Metsätontun ruusutarha

Säännöt ovat seuraavat: Valitsemissasi kasveissa ei saa näkyä nuppuja veikkaushetkellä. Poikkeukseksi laskettakoon puuvartiset, joissa saa olla kukkasilmuja. Kasvien kohdalla olisi hyvä olla vielä lunta/jäätä tai edes sen verran routaa, ettei kasvi olisi lähtenyt kasvuun. On nimittäin aivan eri asia veikata kukinnan alkua lähipäiville kuin viikkojen (tai kuukausien) päähän. Kukinnan alkua saa vauhdittaa esim. lapioimalla lunta pois kukkapenkin päältä (sitähän me kaikki teemme jossain vaiheessa kevättä), mutta harsoviritelmät ynnä muut, joita et normaalisti tekisi, lasketaan dopingiksi. Ja tietysti kukintaa saa myös viivästyttää vaikkapa peittämällä lupaavan näköiset piipot lumella, jos jotain niin järjetöntä haluat oikeasti tehdä. Kerro, keneltä sait haasteen ja haasta vuorostasi mukaan muutama kaveri. Olisi myös kiva, jos kävisit laittamassa Hiidenkiven puutarhassa -blogiin haasteen aloituspostaukseen kommentin osallistumisestasi. Laitan postauksen näkyville selainversion sivupalkkiin, niin se on helppo sieltä bongata. Raportoi myöhemmin keväällä, kuinka hyvin kukkakevään ennustaminen sinulta onnistui.

11 kommenttia:

 1. Jännää katsoa, miten arvaus osuu kohdilleen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kun huomioit blogini haasteen muodossa, mutta en vielä edes tiedä, mitä noi nuoret hedelmäpuut ovat, eikä juuri muuta kukkivaa pihaltani löydy, joten en nyt osallistu "kisaan".

  VastaaPoista
 3. Tämä haaste onkin hauska, vaikka ei todellakaan sieltä helpoimmasta päästä. Jännä nähdä, miten ennusteet toteutuvat.

  VastaaPoista
 4. Kiva, että sinäkin päätit osallistua haasteeseen! Onnea veikkauksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vielä menee aikaa ennen kuin selviää, kuinka pahasti meni pieleen 😉

   Poista
 5. Kiva ku osallistuut :) Täshän on valinnan vapaus ja jokaane valittoo omat arvattavat. Saa nähärä kuinka käy.

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!