13.6.2015

Lauantain näpsyt

Mahtava ilma ollut ainakin täällä, toivottavasti myös teillä! Aamupäivällä saimme miehen kanssa lopultakin tuettua vattupuskat eikä hetkeäkään liian aikaisin. Alkuperäisen puskan ympärille oli noussut monta "poikasta" ja vatut kun on hyviä, niin eihän niitä mihinkään hävitetty.

Vanha omenapuuraasku on täynnä kukkia...ja syksyllä tulee taas kauheesti hirveään makuisia omppuja, jotka ei kelpaa kellekään. Olen tarjonnu niitä viinien tekijoillekin.
Obeliskin ei kuuluisi olla tuossa, mies sen nosti pois leikkurin edestä. Mielestäni tässä värimaailmassa on jotain minuun vetoavaa. Obeliski oli muualla palavan rakkauden kehikkona, mutta kovat tuulet vei sen mennessään yksi päivä ja ei sitä enää saanu takaisin, kun rakkaudet oli jo pitkiä :(
Tässä on muuten jaloleinikkiä tulossa :) Jäi mukuloiden istutus vähän myöhäseen ja siksi ovat nuin pieniä vielä, mutta eipä ole säätkään hellineet. Innolla odotan mitä värejä tulee, oli sekoitepussi.
Japaninakileija on suloinen mutta niin vaikea kuvattava selättömälle. Paras kuva tulikin päältäpäin. Tuumasin jo kerran, että laitan sen amppeliin kasvamaan, että saan ihailla sitä silmien tasolta :)
Kasvun voima on uskomaton. Keväisen "pakkopoikkileikkauksen" jälkeen Terijoensalava alkaa lykätä uutta kasvua. Tämä oli iso viisi haarainen puu, saapa nähdä kauanko menee kasvamiseen. 
Viime kesänä tehtiin pitkä vapaana kasvava aidanne naapurin ja meidän välille (marjapensaat naapurin) Tuohon tuli monenlaista pensasta mm. koivuangervoa, viirulaikkukanukkaa, purppuraheisiangervoa, jotain aroniaa ym. Puiksi valittiin tuomipihlajaa. Kivana uutuutena joukkoon pääsi meille outo helmipihlaja.
Olinpa iloinen kun se selvisi talvesta, on muistaakseni III vyöhykkeen kasvi. Siinä oli jo viime syksynä muutama valkoinen marja. Siitä tulee aivan upea, jos selviää isoksi asti.
Ja lopuksi meidän "luomukaivuri" joka nauttii koirakavereidensa kanssa täysillä kesästä ja siitä että saa kirmailla aidatulla pihalla turvallisesti ristiin rastiin.
Ihanaa viikonloppua sinulle!


17 kommenttia:

 1. Airantehesta tuloo varmasti hiano, sopivasti vaihteleva. Söpö kaivuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin, kovasti koetin miettiä mitkä pensaat/puut voisivat olla sopivia. Aika näyttää onnistuinko yhtään saamaan aikaan sitä mitä mielikuvissa näin.

   Poista
 2. Mukavaa pyhäpäivää:)

  VastaaPoista
 3. Todella runsaasti ja kauniisti kukkiva omenapuu ja ihana pikkuinen puutarha-apuri. Hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne! Nappi on meidän söpöläinen, huolimatta siitä että tekee tihutöitä penkeissä ;)

   Poista
 4. Ihana Nappi! Jee, mullakin leinikit nousevat tuolla kukkapenkissä. Kaunista ja siitä puutarhassasi ja omenapuu kukkii upeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Mä laitoin nuo leinikit purkkiin, kun oli siihen helpompaa istuttaa.

   Poista
 5. Upea omenapuu! Meillä kasvaa helmipihlaja jo kymmenettä vuotta. Se on sopivan siro, kaunis kukkiessaan sekä syksyllä ihana helmien ja ruskan kera. Varmaan menestyy teilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihastuin puutarhalla tuohon helmipihlajaan, en ollut koskaan ennen nähnyt sellaista. Silmissäni näen jotain sellaista mistä kerroit.

   Poista
 6. kiva kaivuri siellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se , vaikka montun ilmestyessä penkkiin mamma ei sillä hetkellä ole kovin ihastuksissaan. Menee ohi kun tuo naurava nassu tulee häntä pyörien luo. Pehmo mikä pehmo;)

   Poista
 7. Oletkos kokeillut tehdä omenahilloa omenoista, vaikka eivät silleen syötynä ole hyviä, hillona maistuukin sitten oikein hyvälle (ainakin meidän omput) =D
  Terijoensalava tekee oikein kunnon pajupallon tuohon kannon päälle, sillä riittää tuota kasvun voimaa! Suloinen on teidän luomukaivuri <3
  Ihanaa juhannusviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kokeillut, mutta hilloon/soseeseen piti laittaa niin paljon sokeria, että jäi tosi löysäksi. Ei oikein mitään mieltä tehdä sellaista. Omenat on siis tooodeella väkeviä. Odotankin juuri niiden pallomaisten uusien latvojen kasvua. Kaunis puu se on kuitenkin ja tuossa on neljä tai viisi runkoa samassa, joten tulee kerralla tiivis ja tuuhea pöpelikkö :D Hauskaa juhannuksen odotusta myös sinne!

   Poista
 8. Aidanne näyttää kiehtovalta ja moninaiselta. Siitä varmasti tulee ihastuttava kun kasvit kasvavat vielä lisää. Ja voi miten kovin kukkia omenapuussa =) Mutta harmitus, että huonossa, meilläkin on vitsauksena nuo ikiaikaiset ja huononmakuiset ja kuivahkot omenat, joiden siivoaminen syksyisin on viheliäistä puuhaa.

  VastaaPoista
 9. Onkiin omenapuussa paljon kukkia kaunis on Nappi on niin suloinen
  Hyvää juhannusta Maatuska :)

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoiset nuo jaloleinikit ruukussa, oletko aiemmin kasvatellut? Mulla on niitä nyt ekaa kertaa kolmessa ruukussa, olen aiemmin kasvattanut maassa vähän huonolla menestyksellä. Aika samassa vaiheessa ovat kuin sinulla, koko ajan kasvihuoneessa olleet ruukut vähän muita pidemmällä, ensimmäinen kukkavarsi näyttäisi olevan niissä tuloillaan :)

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!