10.6.2015

Uusia pensasruusuja

Kiva kun poikkesit tännekin!  Ettei vaan tulis työn puute, kävimme siipan kanssa vähän astiataimiostoksilla. Mukaan lähti mm. ihania pensasruusuja.

NÄMÄ KUVAT EIVÄT OLE OMIANI, VAAN NETISTÄ LAINATTUJA.
Halusin itsekin katsella vielä näiden kuvia ja kerätä vähän tarkempaa tietoa.

THIS PHOTOS ARE NOT MY OWN. THEY ARE COPY FROM INTERNET. 
I bought some new roses. Aren't they lovely?

Ihastuttava "Louise Bugnet" , näitä ostin 2 kpl
          Kuvahaun tulos haulle lOUISE BUGNET                    Kuvahaun tulos haulle lOUISE BUGNET      Kuvahaun tulos haulle lOUISE BUGNET
Ruusua on kuvattu näin: Ihana, lähes piikitön pensasruusu, joka kukkii kesäkuusta pitkälle syksyyn. Nupuissa on ripaus karmiininpunaista ja ne aukeavat keskisuuriksi, valkoisiksi kerrotuiksi kukiksi, joiden tuoksu on mieto. Terve, talvenkestävä ja pystykasvuinen ruusu. Sopii aidanteisiin sekä kukkaryhmien taustapensaaksi.Kork. 1,5m, vyöhyke V, aurinkoon tai puolivarjoon.

Rosa rugosa "Jens Munk"
                                 

                                 

Kuvaus: Tervelehdistöinen, erittäin kestävä ja pitkään kukkiva kanadalainen tarhakurtturuusu. Mainio valinta aidanteisiin sekä pensasryhmiin. Kukat ovat puolikerrotut, pinkin/vaaleanpunaiset ja tuoksuvat hyvälle. Pääkukinnan jälkeen pensas kukkii hiljalleen syksyyn saakka. Kasvultaan tiheäversoinen sekä melko voimakaskasvuinen. Kork. 1,5-2 m, vyöhykkeet I-IV (V)

Rosa "Prairie Joy"
  
   
Kuvaus: Kaunis, terve ja rehevä lehdistö myös vaikeina kesinä. Sopii myös aidanteeksi. Korkeus 1-1,5 m, hieman pallomainen, kaunis kasvutapa. Kukat ovat ruusunpunaiset ja halk. 7 cm. Kukkii runsaasti kesä-heinäkuussa ja vähemmän elo-syyskuussa. Erittäin terve ja talvenkestävä lajike. Kanadalainen, omajuurinen ja mietotuoksuinen, vyöhyke V.

Tällaisia ruusuja tuli hankittua ja eivät taida ollakaan yhtään pöllömpiä ostoksia:) Ostin mä muutaman pioninkin, mutta niistä kerron vaikka ens kerralla. Kivaa viikon jatkoa sinulle!

20 kommenttia:

 1. Ihanat, etenkin tuo viimeinen.

  VastaaPoista
 2. Oi onpa paljon ihania ruusuja! :) Ensimmäinen on suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pari, kolme vuotta "metsästäny" Louisea ja nyt tärppäs. Viime vuonna näin vielä livenä yhdellä pihalla ja rakkaus roihahti ;)

   Poista
 3. Vaikuttaa kestäviltä valinnoolta. Hyvän färisiä kaikki. Teköökö nua juurivesoja? On suunnitelmis ruusuairanteen tekemine johonakivaihees, mutta en halua siihen mitää hirmu leviäjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän aina kasveja ostaessani katsoa, että sopisivat tälle vyöhykkeelle ja olisivat kestäviä. Voi mitähän noista nyt sanottiin.... itsellä on Valamon ruusuista aidanne ja se tekee jonkun verran vesoja. Teresanruusu on myös hyvä kukkija ja ei tee juurivesoja. Katsoppas sitä.

   Poista
 4. Voi, ihania olet löytänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsivä löytää....olin kyllä yhtä hymyä kun nämä löytyivät!

   Poista
 5. Oletpas löytänyt ihania ruusuja. Suosikkini on tuo viimeinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtaa nyt olla oikeasta ruususta kuva, kun netin kaivoin esille. Kaunis se on ja mietin kuumeisesti mihin se istutetaan.

   Poista
 6. Voi mitä ihanuuksia! Nyt alkoi sormia syyhyttämään:)

  VastaaPoista
 7. Ihania! Voispa nuo menestyä täälläkin. Eräänä vuonna suunnittelin "ruusutarhaa", vaan hyvin vähäiseksi jäi istutus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattasko kokeilla, täällä on mennyt joitakin III:n kasveja, mutta ainahan se on riski. Pensasruusut on vaivattomia, ryhmäruusuihin en sekaannu!

   Poista
 8. Ihania ruusuja kumpa ois paikka niin heti matkisin sinua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö nyt mistään löydy muutamalle ruusupensaalle tilaa? Voi sentään :(

   Poista
 9. Louise Bugnet kehittyi minulla norjanruusun ohella ihan pakkomielteeksi. Viime kesänä hankin kaksi Louise Bugnet -ruusua, pieniähän ne vielä ovat, mutta kaippa ne muutaman kukan jo tänä kesänä ilokseni tekevät. =)

  VastaaPoista
 10. Louise Bugnetia minulla on pihalla. Kestävä ja kaunis.

  VastaaPoista
 11. Ihania ruusuja olet löytänyt! Toivotaan, että kukkivat runsaasti :)

  VastaaPoista
 12. Kiinnostuin tuosta Jens Munk -ruususta. Vaalenevatko vanhat kukinnot eli onko puskassa yhtä aikaa erisävyisiä kukkia? Ilmeisesti hyvin helppohoitoinen? Etsin sopivaa aidanneruusua, puskia tulisi paljon...

  VastaaPoista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!