18.9.2022

Terijoensalava lähtee osa 2

Ison puun kaataminen keskeltä pihaa ei ollut ihan helppo nakki ja ei olisi onnistunut omin avuin, ellei mieheni olisi aiemmin toiminut ammattimetsurina. 

Esim. miten saadaan estettyä, ettei koirien takia tehty väliaikainen aita hajoa ison oksan alle. Ei hajonnut!

Tai ettei yksikään narsissin nuppu taittunut ja pionikin pysyi ehjänä tuolla alla.

Koirat kävi kiinnostuneina tutkimassa, mitä ihmettä pihalla oli tapahtunut!

Polttopuuvärkkiä kertyi semmoset pari kuutiota. Tehokasta lämmönlähdettähän tämä ei tosin ole ja sisäosista näkee että lahoaminen on jo hyvässä vauhdissa. Siksikin oli hyvä kaataa.


Runko oli jakautunut kaksihaaraiseksi ja on melkoisen iso kokonaisuus. Sitä ei noin vain hajotettaisi.

Onneksi tähän löytyi apu! Kantojyrsin siis töihin.

Ihan kädenkäänteessä ei kannonpoisto sujunut, meni siinä kaikkineen parisen tuntia. Olisi tietysti nopeutunut, jos kanto olisi ollut matalampi.

Kyllä se käy, kun on pelit ja vehkeet!

Lopulta oli jäljellä vain kasa lastua, monttu ja kanto oli tiessään!Viimeisenä käytiin isojen pintajuurien kimppuun ja jyrsin katkoi nekin.


Nyt vaan ihmetellään oliko tässä joskus iso puu?

Täytyy ihmetellä miten äkkiä silmä tottui ison puun puuttumiseen ja tuli avaraa ja valoisaa. Nyt syksyllä nautitaan tuon alueen lehdettömyydestä, siitä tuli aina valtavat määrät haravoitavaa! Eipä tule enää :)

Tilalle ei istutettu eikä istuteta mitään.

11 kommenttia:

 1. Puun kaatoon pihalta liittyy aina oma jännitysmomenttinsa, vaikka asialla olisi osaava ammattilainen. Minäkin olen ihmetellyt miten nopeasti silmä on tottunut vast' ikään pihasta kaadettujen puiden poissaoloon. Täälläkin odotellaan jo tilattua kannonjyrsijää.
  Mukavaa loppuiltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ikinä ei voi olla 100% varma kaatuuko just prikulleen siihen mihin oli tarkoitus. Aika jännä, eikö totukin nopeasti puun / puiden poissaoloon? Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus taas! En olekaan nähnyt kantojyrsintä ennen.
  Kuten kerroin jo aiemmin, meillä on vasta istutettu terijoensalavia hiljattain. :) En olisi uskonut, että kesälläkin niiden olisi pitänyt olla verkon suojassa. Yksi oli niin pahasti katkottu, että sen tilalle istutettiin uusi. Samalla kertaa löytyi myös hopeapaju, jota olin jo pitkään ajatellut.
  Meillä asustaa melkein pihapiirissä ainakin kolmilapsinen jänisperhe. Siinä on eläintenystävälläkin kestämistä. :)
  Teidän hauvelit ovat aina yhtä suloisia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara😊
   Ilman jyrsintä olis ollut mahdoton urakka saada kanto kokonaan pois. Siellä on ollut nälkäistä porukkaa 😟 Harmi puutasi, mutta nyt uusi yritys. Koirat on mukana kaikessa, jyrsinnän aikana olivat sisällä ja sitten olikin ankarat nuuskinnat ja tutkimiset käynnissä.

   Poista
  2. Hei taas ja kiitos kommentistasi tänään!
   Postauksessa näkyvät langat ovat seiskaveikkaa. Ostin niitä, koska aiemmin kutomani miesten sukat oli tehty siitä ja ne olivat (eivät taida olla enää) Tokmannilla tarjouksessa 4 kpl 12 eurolla. En tosiaan ole enää laatuun tyytyväinen. Myös Nalle-lanka oli minusta paljon parempaa ennen. Värit kyllä ovat herkullisia.
   Mukavaa viikonloppua! 🍂☕📚

   Poista
 3. Meillä on taloyhtiössä käytetty jyrsintä ja saa nopeasti siistiä jälkeä. Mökillä ollaan kaadettu itse paljon puita mutta vaikeimmat on ammattilainen kaatanut. Se on kyllä jännitystä joka kerran. Pihapiiriin on alkanut satamaan lehtiä runsaasti joten ensimmäiset haravoinnit on edessä.
  Mukavia syyspuuhia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyrsin on kätevä ja ehdoton isojen kantojen poistamisessa. Syksy puskee täysillä päälle, siitä on pitänyt useampi pakkasyö huolen. Kiitos, samoin sinulle🍁🍂

   Poista
 4. Kyllä homma on ison terijoensalavan kuatamisessa ja kannon hävittämisessä. Tarkkaan pittää harkita mihin sen istuttaa. Jyrsin suap hyvästi haketettuu kannon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittelevana tarhurina ei tajunnu kuinka suureksi kasvaa, liian lähelle taloa tuli istutettua. Mutta nyt se on poissa!

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!