23.6.2024

Juhannuksen PENSASRUUSUJA

 Edellä ollaan kukinta-aikataulussa, kun monet pensasruusutkin jo kukkii. Kiertelin pihaa ja näpsin kuvia itselle muistoksi ja nyt jaan kuvat teillekin. 

Muutamat olivat vasta nupulla ja osa on vähän myöhäisempiä. 


Aloitetaan meille suomalaisille niin rakkaasta juhannusruususta

Viimeisiä kukkia menossa, on kukkinut jo lähes kaksi viikkoa.


Juhannusmorsian hempeilee


Suviruusu Poppius on runsaassa kukassa.

Sofia

Wiljamin keltaruusu aloittelee


Teresan ruusu koki keväällä voimakkaan leikkauksen, mutta on toipunut 
hyvin ja kasvattaa uutta.


Olkkalasta olen ruennut pitämään yhä enemmän. Luonnossa kukka on vaaleampi.

Iitin Tiltu tekee suuret ja voimakkaan väriset kukat.Kempeleen kaunotar tekee pienet ja aika vaatimattomat kukat

Se kukkii piha-aidan kupeessa meille tullessa


Juhannus -24 on kohta muisto vain. Olipa rauhallista ja rentouttavaa. Ihan pikkasen tein pihahommia, ei sitä osaa olla tekemättäkään. Ruukkukukat oli kasteltava joka tapauksessa. Lupaa muuten lämmintä tulevaa viikkoa, joten sitä kohti!

18 kommenttia:

 1. Anonyymi6/23/2024

  😄👍

  VastaaPoista
 2. Sinulla onkin paljon kauniita ruusuja. Sofia on suosikkini ruusuistasi. Sen kukan väri on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sofia onkin kaunis, voimakasvärinen ruusu.

   Poista
 3. Ai että tuota juhannusmorsianta! Muutkin ruusut ovat ihania. Muistui mieleen ajat, jolloin kuuluin Suomen Ruususeuraan ja tiesin enemmän ruusuista kuin nyt. Intoilin kerran jopa löytöruusuista, ja tienvierestä löytämääni pensasta tutkin pitkään, että josko se olisi uusi löytöruusu 😁.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusmorsian onkin värinsä puolesta hempeydessään vailla vertaa:)
   Tuollaiset tutkimukset ovatkin taatusti kiinnostavia. Noin niitä uusia ruusuja on löytynyt.

   Poista
 4. Aivan ihania!
  Juhannusruusu on tosiaan rakas. Runsaasti kukkiessaan se on kuin kermavaahtoa, tuoksuvaa sellaista. Meillä on terassin edustalla kaksi aidannetta, jotka lumoavat nyt tuoksullaan.
  Puistoruusut Ilo ja Sävel aloittelevat kukintaansa, mutta muita täytyy vielä odottaa.
  Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusu on niin täynnä perinteitä monien sukupolvien takaa. Itselläni se saa olla täällä niin kauan kuin elossa on, itse tai ruusu. On taatusti ollut huumaavat tuoksut teillä. Ilo on ollut pitkään hankintalistalla, mutta ehkäpä en enää ruusuja lisää. Kiitos, minä puolestani toivottelen hyvää alkavaa heinäkuuta sinulle :)

   Poista
 5. Monet pensaat ja perennat ovat edellä tavanomaisesta aikataulusta. Toivottavasti kukkia riittää vielä loppukesällekin. Pitkä sarja kauniita ruusuja. Meillä nämä aikaisemmat ruusut ovat oikeastaan lopettaneet, mutta Teresanruusu, Sävel ja Sointu alkavat olla täydessä kukassa. Ja Valamonruusu valtaa rannassa tilaa, vaikka karsin sitä reippaalla otteella joka vuosi. Nyt kukkiessaan se on kaunis, mutta ihan mahdoton leviämään, kuten sinäkin totesit.
  Kiva, että teilläkin oli rentouttava juhannus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvänen aika missä ennätysajassa pionien kukintakin oli ohi ensimmäiseltä avautuneelta. Juuri pahimmat helteet ja nyt ovat varisseina muistoina maassa. Onneksi on muita vieläkukassa ja ilmakin viileni ja satoi. Ruusuissa on onneksi vielä kukkia, Snow Pavement ei ole vielä edes auki. Kauneutta riittää siis vielä, mutta mitä jää elokuulle?

   Poista
 6. Juhannusruusu tuntuu kukkivan vain harvoin juuri juhannuksena, useimmin se on ohi. Onneksi moni muu ruusu kukkii juhannuksen aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, juhannusruusun kukinta saattaa osua hyvinkin ennen tai jälkeen juhannuksen. Onneksi kukkijoita riittää vielä, mutta kuten edelliselle vastasin, mitä jää enää elokuulle ja siitä eteenpäin, kun kaikki ovat niin ajoissa?

   Poista
 7. Sinulla on paljon erilaisia lajikkeita . Minäkin sain muutamia mutta pitää osa hävittää kun leviävät liikaa . Aikaisessa on tänä vuonna kaikki , mitä jää syksyyn jää vielä arvailun varaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita. Muutama vuosi takaperin oli ruusuvillitys ja niitä hankin monenlaisia. Leviäminen onkin niiden huonoin puoli, pitäisi päästä leikkurilla ajamaan ympäri eikä tosiaankaan istutusaluisiin kannata istuttaa, missä valtaa kaikilta muilta tilan. Saapa nähdä mitä tosiaan jää loppukesälle kukkijoiksi?

   Poista
 8. Ihania ruusuja🌹, mikä onkaan lempiruususi? Juhannus morsian on erityisen suloisen värinen ruusu. Ruusujen kukinta meni niin nopeasti ja aikaisin ohi, etten oikein edes huomannut. Mutta kerrankin oli lämmin ja aurinkoinen juhannus, ilmeisesti teillä myös ☺️ Ihanaa kesää ❣️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Voi voi, mitähän tuohon vastaisi. Juhannusruusu tietenkin ja ehkä Louise Bugnet seuraavana. Juhannusmorsian on myös korkealla. Jens Munk, Sofia, Teresanruusu, David Thompson... Kaikki kukkivat nyt hujauksessa helteiden takia, mutta onneksi osa aloittaa myöhemmin. Oli oikein mukava juhannus kaikin puolin, kiitos kysymästä, myös sään suhteen. Kiitos, samoin sinulle hyvää kesää jatkoa :)

   Poista
 9. Ihania ruusuja!
  Minä katkaisin ruusutarhan ruusut keväällä matalaksi, joten siellä vasta odotellaan kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :) Sinulla onkin sitten odotettavaa, kun kaikki tuntuvat kukkivat nyt yhtäaikaa :)

   Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!