4.6.2015

Säitä uhmaten

Heipä hei kaikille! Kesä lähestyy kovin kovin hitaasti! Sataa, tuulee, ehkä paistaa, tuulee, sataa, myrskyää.... Jossakin välissä ehtii jopa tehdä jotain, jos oikein hyvä tuuri käy. Hermostuin jo niin näihin säihin ja laitoin kylmiä ilmoja uhmaten kesäkukkia ulos. Käyköön miten käy. Yöpakkasia ei sentään ole näköpiirissä.

Uutukaiseen koriin ulko-oven viereen pääsivät petuniat ja napsaisin maahumalasta muutaman pätkän ja tökkäsin multaan. Juurtuvat omia aikojaan, jos juurtuvat.
Nämä värit viehättivät tänä vuonna

Soma aho-orvokki on levinnyt hiljalleen pihalla. Aikoinaan toin pellon laidalta yhden tuppaan tätä suloista kukkijaa kukkapenkkiin ja luulin sen jo hävinneen, mutta nyt on taas noussut sinne tänne pieniä taimia.
Pikku hiljaa penkeissä tapahtuu rehevöitymistä, kylmästä huolimatta. Vettä ovat saaneet ainakin lähes päivittäin ;)
Tässä penkin reunassa olis nyt tilaa jollekin kivalle kukalle. Tuumailen vielä mitä se vois olla. Idänkurjenpolvea olis levittää asti jo tuohon, jää sopivan matalaksi ja kukkii lähes koko kesän. Taaemmas penkkiin nousee mm. kärhöjä ja korkeampaa kurjenpolvea (nimi nyt hukassa)

Tämä on niin pirteä näky pihalla, tulee väkisinkin hyvälle tuulelle :)
Sain kasvihuoneen lopultakin siivottua ja siirrettiin tänään taimet sinne. Katselin niitä ja tuumailin etteipä ole koskaan noin surkeita taimia ollut. Tarkoitus oli kasvattaa kaikki kesäkukat itse, mutta päätin ostaa sitten muutaman ilahduttamaan mieltäni. Jos omat petuniat kukkii tälle kesälle, niin ihme on.
Muutamia uusia lukijoitakin on taas tullut mukaan, lämpimästi tervetuloa teille kaikille! t: maatuska





24 kommenttia:

  1. Kauniit ruukkuasetelmat ja runsaat kauniit kukkaryhmät. Kultatyräkki on hieno kukkiessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko! Tykkään myös kovin kultatyräkistä, se on sellanen kevään / alkukesän superkukkija ja väriläiskä.

      Poista
  2. Kyllä ne vielä taimet kerkiää vahvistua, nyt kun pääsivät kasvariinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan näin. Sisällä on tosiaan ollu liian lämmintä, että taimet kasvais tukeviksi. Pitkiä ja honteloita tahtoo osasta väkisin tulla.

      Poista
  3. Ihana kukkaryhmä, tykkään tuosta heinäseiväs rakennelmasta.
    Mie sain eilen multaa, kokonaisen traktorin peräkärryllisen, tässä odottelen miehen heräämistä, sillä hinku on sitä laittamaaan ja kukkapenkkejä korjaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä olet aikaseen liikkeellä. Toivottavasti sait kaverin kukkapenkin tekoon :)
      Minäkin tykkään tuosta heinäseiväsjutusta. Oli ennen postilaatikon "pidikkeenä", mutta kun tehtiin tuo aita pihan ympärille, niin piti ottaa pois edestä. Nyt saa olla koristeena ja pyysin miestä tekemään toisenkin. Eihän tuo pannu vastaan ;)

      Poista
  4. Kaunis kaareva kukkapenkki! Tykkään noista luonnonkivi-reunuksista myös, ja petuniatkin ovat ihania! Tuo maahumala on mukava kasvi paikkoihin mihin haluaa rönsyävää, ja toinen on suikeroalpi. Mukavaa viikonloppua sinulle Maatuska :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulikki! Oiskohan saanut vaikutteita Alanilta ja muilta putarhaguruilta. Jonkinlainen cottage garden meininki kuitenkin taitaa olla vallalla. Enempi tai vähempi tyyliä noudattava, mutta sinne päin.

      Poista
  5. Hyväs kasvushan nua sun penkkis on, vaikka surkiat kelit on ollukki. Kiva toi heinäseivästuki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt alakaa tosiaan kasvua näkyä. Ollu kuitenkin ilimeisesti lämmintäkin jossakin sateen välissä ;)

      Poista
  6. kaunis penkki! Minäkin pidän petunioista kesäkukkana, kukkivat aina runsaina ja pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi, petuniat on kauniita ja kovia kukkimaan, mutta eivät siedä sateita. Siksi pitääkin sijoittaa ikkunalaudalle tai terassille katon alle.

      Poista
  7. Kauniita kukka astioita! Ja upeat kultatyräkit! Tuo kirjava maahumala taitas olla ihan hyvä hankinta.
    Minä olen myös tuskaillut kasvatuksieni kanssa, kun ei kasva pelergonit, ei ahkeraliisat, ei ihmekukat. Kylvin morsiusharsoakin ja orvokkeja purkkiin, ovat surkeita. Oon päättänyt olla kylvämättä mitään ja ostaa saa samalla rahalla sitten valmiit kukat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa kuinka monesti olen tämän kevään aikana tuskaillut kasvatusten kanssa ja uhannut että nyt oli viimeinen kerta. Järkevää tosiaan olis ainakin vähemmän kasvattaa. Toisaalta, harrastustahan se tämäkin on, mitä sitä sitten keväällä tekis ellei kylvöjä? Olen huomannu, että kannattaa varsinkin perennoja laittaa esim kasvariin kesällä kasvamaan. Syksyllä saa jo siirtää penkkeihin kasvamaan. Monet tekee niitä hankikylvöjä, mutta en saa niitäkään tehtyä.

      Poista
  8. Toivotaan kesän saapuvan pian! Siemenestä kasvattamani petuniat eivät minullakaan vielä kuki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se tästä lämpene. Pelkäämpä että vielä tuskaillaan kuumankin kanssa ennen syyssateita :D

      Poista
  9. Hyvin kiteytit tämän hetken säät, täällä aika samankaltaista kuitenki.. On kyllä hieno seipätaideteos ja tuo keltainen kukka, mikä sen nimi on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samanlaistako sielläkin on ollu? Tainnu olla koko maassa. Kiva jos tykkäät "taideteoksesta", on helppo tehdä, jos löytyy seipäitä. Kultatyräkkiä on tuo keltaisena loistava pallomainen kukka. Ihana alkukesän kukkija.

      Poista
  10. Upea kukkapenkki ja kauniit kesäistutukset. Mulla kesäkukat ovat olleet jo kohta kolme viikkoa taivasalla. Vielä ovat elossa, mutta eivätpä nuo kukoista. Tuuli runtelee joka päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Hitaasti, kovin hitaasti edistyy tämä kesän tulo. Kesäkukat eivät etene mihinkään suuntaan. Mutta odotellaan maltilla ;)

      Poista
  11. Upeat kukkapenkit sulla on. Ja monien vihaama vuorenkilpikin monessa kohtaa kukkapenkissä, mikä on muuten hieno lisä penkkiin. Itse kyllä pidän vuorenkilvestä, siinä on hienon vihreät lehdet ja kauniin värinen kukinta. Harmi kun itse en ole sitä mihinkään penkkiin laittanut. Ei ainakaan ole kauhean nopea leviämään ja jos leviää niin helppo nyhdätä pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina kommentistasi! Itse pidän myös tuosta "yleisesti vihatusta" vuorenkilvestä. Siinä on kaunis lehdistö ja varsinkin tänä vuonna ollut aivan mahtava kukinto! Kun ei ollut yöpakkasia koko keväänä, niin pääsi oikein täyteen kukoistukseen. Ei varmaan koskaan ole kukkinut näin mahtavasti.
      Minusta se sopii moneen paikkaan loistavasti, vaikka joutuu sitä vuosien saatossa kurittamaankin, mutta saapa antaa jakopaloja tarvitsijoille. Keväällä joutuu käydä läpi ja poistaa (koirien ja) talven runtelemia kuihtuneita ja rapisevia lehtiä. Osan lehtisilpusta kasaan yleensä juurenniskan päälle.

      Poista

Mukava kun kävit täällä:) Jätäthän viestiä käynnistäsi, arvostan sitä!
Nice have your here:) Leave comment, please!